MónTerrassa
La Junta Electoral desestima la denúncia d’UiPV-Junts a ERC Vacarisses

UIPV-JUNTS-CM va denunciar a inicis d’aquesta setmana Esquerra Republicana de Catalunya per “manipular” el debat electoral a Vacarisses. Va presentar una reclamació a la Junta Electoral de Zona de Terrassa pel que consideraven una “vulneració” de l’article 50.2 de la LOREG. Exposaven que l’equip de govern va proposar el passat mes d’abril “de manera unilateral” un debat electoral entre els caps de llista amb representació a l’Ajuntament, i en el qual “imposaven el format, el moderador, el lloc, el dia i l’hora”.

Aquest divendres, dia 19 de maig, la Junta Electoral ha respost i ho ha fet desestimant la denúncia interposada. “No s’aprecia que la convocatòria de debat electoral que s’indica en la denúncia de la coalició Compromís Municipal contravingui el contingut de l’article 50.2 de la LOREG” i recorda que “aquest espai públic gratuït ha estat atribuït per aquesta Junta Electoral de Zona a la candidatura d’Esquerra Republicana, motiu pel qual pot fer-ne l’ús que consideri oportú, dins dels límits fixats legalment respecte als actes de campanya establerts en la LOREG”.

És a dir, la denúncia ha quedat arxivada perquè la Junta recorda a UIPV-Junts que el debat electoral ha estat autoritzat i organitzat per ERC -i no per l’Ajuntament de Vacarisses com a ens públic-, i per tant és aquest qui té la potestat de decidir on, qui i quan. I a més a més, subratlla que l’article al qual feien referència només indica que els actes organitzats o finançats “pels poders públics” tenen prohibit “contenir al·lusions a les realitzacions o mèrits obtinguts, supòsit que en les dades facilitades pel denunciant no es constaten”.

El debat electoral va tenir lloc aquest passat divendres dia 19 de maig a la Sala Els Cups d’El Castell amb representació a l’Ajuntament de Vacarisses: ERC, PSC, i Movem. Finalment, UiPV-Junts, Veïns per Vacarisses i Ciutadans van declinar la participació en aquest debat per diferents motius.

Missiva de la Junta Electoral en resposta a la denúncia presentada des de UiPV-Junts-CM:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa