Quim Gutiérrez, actor principal de Litus
Quim Gutiérrez, actor principal de Litus | Cedida

!--akiadsense-->

«Litus», la versió cinematogràfica que ha dirigit Dani de la Orden de l’obra teatral de Marta Buchaca, arriba a les pantalles del Cicle Gaudí, una iniciativa de l’Acadèmia de Cinema Català per a la difusió del cinema fet a casa nostra que, gràcies al suport de a Diputació de Barcelona, permetrà que aquest film es vegi a 28 municipis de la demarcació durant el mes de desembre. Entre els municipis on es podrà veure el film hi ha Vacarisses. Serà diumenge 8 de desembre al Casal de Cultura a les 19 h.

Estrenada el setembre d’aquest any, «Litus» és una comèdia dramàtica al voltant de la mort i l’amistat: el Toni reuneix la qui va ser nòvia del seu germà Litus – mort fa tres mesos en accident de cotxe-, dos amics seus i un antic company de grup de música, per donar-los una cosa que els va deixar abans de morir. El que havia de ser una trobada per parlar d’en Litus es converteix en una ocasió per descobrir els secrets més íntims i totes les emocions amagades durant anys.

Marta Buchaca, guanyadora del Premi Frederic Roda de Teatre 2019 -concedit per la Diputació de Barcelona i l’Agrupació Dramàtica de Barcelona- per l’obra «Rita», també signa el guió de l’adaptació de «Litus» a la pantalla gran, protagonitzada per Quim Gutiérrez, Belén Cuesta, Adrián Lastra, Miquel Fernández, Álex García i Marta Nieto.

Nou comentari