L’alcalde de Vacarisses lamenta que els culpables de la batussa no hagin estat detinguts

L’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, ha lamentat que no s’hagin produït detencions entre els “culpables” de la batussa multitudinària que va tenir lloc aquest dissabte de matinada durant la Festa Major de poble. En declaracions a Món Terrassa, el republicà assegura que les quatre detencions que es van produir relacionades amb aquest incident són justament quatre “nanos del poble” que “no van iniciar la baralla”. A més, els desvincula totalment de l’intent d’atropellament. Els detinguts van passar aquest diumenge a disposició judicial i el jutge els va deixar en llibertat provisional investigats per un delicte d’atemptat contra l’autoritat. Tots es van acollir al dret de no declarar.

Masana també ha afirmat que “Vacarisses no és així”, i que malgrat que altres anys durant la Festa Major s’havien produït baralles o discussions, “mai com la de l’altre dia, amb un cotxe que hauria pogut matar algú. Es va passar un límit”. L’alcalde subratlla que en els enfrontaments que van aplegar prop d’una cinquantena de persones sí que hi havia veïns del poble però també d’altres joves vinguts de Terrassa o Viladecavalls, localitat d’on era justament el detingut acusat de l’intent d’atropellament. A més, diu que alguns dels implicats de fora del poble eren “coneguts” pels Mossos. Masana ha enviat un missatge de “tranquil·litat” als veïns, tot insistint en què no s’ha de “criminalitzar la joventut”.

Junta de seguretat d’urgència

Aquest dilluns ha tingut lloc una reunió d’urgència de la coordinadora de seguretat que ha comptat amb la presència dels portaveus dels grups de l’oposició, amb el representant de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Terrassa dels Mossos d’Esquadra; el cap de la Policia Local, Francisco Márquez; i l’equip de govern. En la trobada, des de la policia catalana s’ha confirmat el nombre de detinguts total: el conductor del cotxe i quatre persones de Vacarisses sense cap vinculació amb l’intent d’atropellament.

Segons un comunicat de l’Ajuntament de Vacarisses, des de Mossos ha exposat que els fets ocorreguts a Vacarisses “son un fenomen que s’està donant a moltes poblacions, normalment al marge dels actes oficials de festa major”. El mateix parer és Massana que considera que la tensió i agressivitat entre joves i agents de l’autoritat “s’ha d’estudiar no només a nivell local sinó global”.

D’altra banda, els cossos de seguretat han valorat “positivament” el desplegament de seguretat durant tota la Festa Major, “amb el doble d’efectius de la policia local, educadors i punts lila, així com controls d’alcoholèmia a l’entrada del municipi”.

Nou comentari