MónTerrassa
Adif pacta indemnitzar la família d’un viatger mort en un accident de tren a Vacarisses

Adif i la família d’un viatger que va morir en l’accident de tren de 2018 a Vacarisses (Vallès Occidental) han acordat una indemnització i mantenir els parents de la víctima informats de les novetats per millorar la prevenció d’accidents en les línies ferroviàries del país. Així es detalla en el document al qual hi ha tingut accés l’ACN, en què l’ens gestor assumeix la seva responsabilitat i s’estableix una quantitat de 207.467,81 euros en concepte d’indemnització als familiars propers com a perjudicats. De la mateixa manera, es compromet a tenir habilitat un accés al tram de via on es va produir el sinistre perquè li puguin rendir homenatge puntualment, acompanyats d’un agent habilitat d’Adif si volguessin arribar al punt exacte.L’accident va tenir lloc el 20 de novembre de 2018 a les 6.15 h, quan el tren, que havia sortit de Manresa (Bages) i es dirigia a Sant Vicenç de Calders (Baix Penedès), va descarrilar en topar amb unes roques que havien caigut a la via al seu pas per Vacarisses. La sotragada fa fer que una de les portes laterals es desmuntés i la víctima caigués a fora del comboi, patint ferides mortals.

Inicialment, el jutjat d’instrucció 4 de Terrassa va decidir arxivar la causa en considerar que Adif no tenia responsabilitats sobre l’accident. Al gener d’aquest any, però, l’Audiència de Barcelona va comunicar la reobertura per determinar si no s’havia tingut suficient cura en el manteniment de la línia. En l’acord Adif reconeix la seva responsabilitat objectiva de l’accident, i es compromet a informar als familiars de la víctima mortal, en tant que perjudicats, “de les mesures adoptades a partir dels fets per evitar eventuals accidents ferroviaris o minimitzar els seus efectes i conseqüències”. S’estableix la figura del cap de l’Àrea de Projectes i Obres com a interlocutor fix amb la família.

En el document també s’estableix que Adif mantindrà un accés al tram on va morir l’home perquè se li pugui “rendir puntualment homenatge” i dipositar-hi flors. Per fer-ho, caldrà mantenir una distància de tres metres respecte les vies, sense que s’hagi de comptar amb la companyia de personal d’Adif, que si que caldrà ser-hi present si es volgués arribar al punt exacte del sinistre.

De la mateixa manera, s’estableixen les quantitats que hauran de percebre els perjudicats per la mort de l’home, una suma que puja fins els 207.467,81 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa