MónTerrassa
Ullastrell, al top 10 de municipis catalans que més reciclen
  • CA

Ullastrell ha entrat per primera vegada al TOP 10 dels pobles de Catalunya que més separen. A l’espera de rebre les dades oficials, segons informa el Consorci de Residus del Vallès Occidental, el municipi vallesà s’ha situat en desena posició, gràcies a un nou rècord aconseguit aquest 2021. I és que Ullastrell ha elevat fins al 89% les dades de recollida selectiva, un percentatge molt superior al recopilat el 2020 amb un 55%, que incloïa de gener a setembre amb recollida de contenidors i d’octubre a desembre amb la implemantació del porta a porta.

En el rànquing de municipis del Vallès Occidental, Ullastrell se situa en segona posició com la localitat que més bé separa, només per darrera de Matadepera, a una distància de tan sols 3 punts. El podi el completa Vacarisses, seguit de ben a prop per Palau Solità i Plegamans. Cal destacar el quart lloc de Rellinars, que han apostat pel porta a porta ara fa pocs mesos.

Des de l’Ajuntament es vol “agrair l’esforç i la tasca col•lectiva feta aquest 2020 per totes les veïnes i veïns per gestionar cada vegada millor els nostres residus i per fer d’Ullastrell un referent en la recollida selectiva”. Des del govern municipal, en el balanç del primer any de vida complet del nou sistema porta a porta, explicaven que el cost del servei se situa en 137.468,73 euros, el qual malgrat la implantació del servei continua sent deficitari, tot i que s’ha reduït en 6.500 euros respecte al sistema de contenidors anteior. Així, un cop fet el balanç d’ingressos (taxes i canons) sobre despeses, queda un saldo negatiu de 37.962,78 euros.

L’Ajuntament posa a disposició tot un seguit de consells i informacions per tal de resoldre els principals dubtes que encara genera el porta a porta als seus ciutadans, i que es poden consultar clicant aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa