MónTerrassa
Ullastrell reclama el retorn complet del Consultori Mèdic
  • CA

El passat 30 de Juny es va celebrar Ple Extraordinari a l’Ajuntament d’Ullastrell de forma presencial. Aquestes van ser els punts que es van debatre i que van ser aprovats:

1.- Aprovada la licitació per a les obres del Camp de futbol de gespa artificial d’Ullastrell. En aquest punt s’aproven els plecs administratius i l’inici del procés de licitació a partir de la seva publicació. El projecte del camp de futbol ascendeix a 325.453’87 €. Les empreses tenen ara 20 dies hàbils per presentar les seves ofertes i es preveu que la mesa de contractació, integrada exclusivament per funcionaris, adjudiqui la obra durant la primera setmana d’agost. Així es preveu que a finals d’estiu puguin iniciar-se les obres de millora del camp de futbol municipal. Aquest és un projecte que es financia amb el PUOSC de la Generalitat i amb fons propis municipals i que ha de convertir la instal·lació actual de terra en una infraestructura moderna i adaptada als temps actuals. El punt va ser aprovat per unanimitat (7 vots ERC + 4 vots JxC)

2.- Aprovat el conveni laboral de l’Ajuntament d’Ullastrell. Es va aprovar per unanimitat la proposta de conveni laboral que va presentar el govern municipal i treballat amb els sindicats dels treballadors/es . A destacar dues grans novetats: la jornada laboral dels treballadors/es de l’Ajuntament passarà a ser de 35 hores setmanals. I per altra banda el conveni contempla el permís retribuït en cas de que una persona, a causa de la menstruació, s’hagi d’absentar de la seva feina. El conveni té una vigència de 3 anys (2021- 2023). El Govern vol agrair la tasca realitzada en la redacció i negociació del contracte als dos enllaços sindicals de l’Ajuntament d’Ullastrell . El conveni és un pas més per a potenciar la reconciliació laboral, les mateixes relacions laborals i l’aplicació de polítiques feministes en aquest àmbit.

3.-Bases per a la concessió de microcrèdits a empreses locals. Aprovat per unanimitat l’acord per a les bases per a microcrèdits . Las bases contemplen una dotació de 15.000 euros per aquelles empreses, persones autònomes o emprenedores locals que vulguin millorar, modernitzar les seves empreses o establir-ne de noves. Els microcrèdits podran ser de màxim 5.000 euros a interès 0% i amb un retorn de 3 anys. Un cop quedin aprovades definitivament aquestes bases es crearà la convocatòria per a rebre les sol·licituds

4.-Incorporació de romanent de tresoreria al pressupost ordinari. El govern va aprovar la incorporació de 358.078’56€ al pressupost ordinari provinent del romanent de tresoreria de l’exercici 2020. Aquesta incorporació és possible gràcies a la suspensió de les regles fiscals per al 2021 procedents dels canvis legislatius a causa de la pandèmia de la Covid19. De la incorporació destacar la inclusió de 116.000 euros en inversions en barris, 25.000 euros per millorar l’eficiència energètica del municipi o 10.000 per a inversions en la Llar d’Infants municipal el Cucut. Tanmateix en aquest àmbit es va donar compte de la liquidació de l’exercici 2020 amb 2.740.327’01€ d’obligacions reconegudes netes i 2.681.727’76 drets reconeguts nets en l’apartat d’ingressos. Aquest números donen com a resultat no ajustat un import negatiu de -58.599’44, fet que demostra la constant fragilitat de l’economia municipal. Finalment destacar el romanent ajustat de 930.093’56 €, 358.078’56 dels quals s’incorporen al pressupost ordinari actual.

Mocions

En el ple extraordinari es van aprovar 2 mocions. A destacar la moció presentada per la “Plataforma CAP Ullastrell” que demana el retorn del servei mèdic a Ullastrell. La moció insta al ple i al govern a donar suport a les accions previstes perquè el consultori mèdic d’Ullastrell torni a tenir els mateixos serveis d’assistència mèdica previs a la pandèmia. Actualment el consultori només presta, de forma presencial, servei d’infermeria 2 dies a la setmana, mentre abans de la pandèmia hi havia servei de metge i infermera presencial 5 dies a la setmana. El ple municipal considera que la pandèmia ja no pot ser excusa per mantenir aquestes retallades en sanitat en el nostre municipi.

La moció va ser aprovada per unanimitat dels 2 grups municipals (ERC i JxC) També es va aprovar una moció presentada pel Grup Municipal d’ERC en referència a la demanda d’aministia per a totes les persones que pateixen la repressió de l’estat espanyol a causa de les seves idees polítiques i com a conseqüència del procés iniciat abans i després de l’1 d’octubre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa