MónTerrassa
Ullastrell eleva fins al 89% el reciclatge de residus
  • CA

Aquest 14 d’abril es van complir 6 mesos de la implementació del model de recollida de residus a porta porta a Ullastrell. El municipi ha passat d’estar estancat a nivell de reciclatge a ser un referent a la Comarca. Les dades d’aquests primers 6 mesos de l’any amb el porta a porta confirmen un canvi d’escenari radical: abans del nou model de recollida el municipi només reciclava el 42% dels residus que generava; i actualment el percentatge s’enfila fins al 89%, superant en nivells de reciclatge pobles com Vacarisses (amb 3 anys amb aquest model).

L’ús del Punt Verd també ha augmentat, multiplicant per 6 les entrades de residus fet que també fa augmentar del reciclatge al municipi. L’oli domèstic també es recicla un 300% més, els voluminosos i la poda de recollida a domicili també augmenta. A nivell d’impropis de la fracció orgànica també s’ha millorat i s’ha passat d’un 13% abans del porta porta a un 3% actual. És a dir, abans, de cada 100 kg 13 eren residus no orgànics. Actualment només 3kg de cada 100 ho són.

Una de les dades que ens mostra també l’estudi fet després d’aquests 6 mesos de porta porta és que es generen 0,7 quilos per habitant i dia de residus. En una família de 4 membres es genera 2,8 kg diaris, 84 mensuals i 1.008 kg anuals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa