MónTerrassa
A Ullastrell, l’alcaldia serà cosa (només) de dos

Esquerra Republicana i Partit dels Socialistes es disputaran l’alcaldia d’Ullastrell. Només hi ha dues candidatures a poder votar en les pròximes eleccions del mes de maig al municipi vallesà. Per una banda, hi ha els republicans, en una llista encapçalada per l’actual alcalde, Jaume Puig, i que es presenta sota les sigles Acord Municipal (AM). Per l’altra, trobem els socialistes, que tornen sota les sigles de Candidatura de Progrés, i que està encapçalada per Marta Sucarrats. Com a curiositat destacar que Sucarrats es va presentar en les eleccions de 2019 com a candidata a l’alcaldia sota les sigles de Ciutadans.

ERC governa actualment amb majoria absoluta amb 7 regidors. A l’oposició només hi ha un partit, Junts, amb quatre, i que en els pròxims comicis no ha aconseguit quadrar llista (després de la renúncia del seu líder, Miquel Puig, per motius personals) i aquesta vegada no hi serà present. Així doncs, s’obre la veda per als socialistes que tenen moltíssimes opcions de tornar a tenir representació al Consistori ullastrellenc, després de patir la baixa sensible de l’actual tinent d’alcalde i que havia estat cap de llista, Mercè Rodó, que va abandonar el partit, deixant-lo ferit de mort, arran de l’aplicació del 155.

Ara, esperant que aquell episodi quedi ja enterrat, els socialistes tornen a plantar cara. En les eleccions del 2019 van treure 79 vots, molt lluny dels gairebé 400 de Junts per Ullastrell i dels més de 500 d’ERC. Aleshores, hi havia una quarta candidatura a disputar avals. Era Ciutadans, que aquest 2023 no hi seran presents. Així doncs, les eleccions municipals del 28 M a Ullastrell serà cosa de dos, i tot fa preveure que ERC guanyarà. Cal veure però amb quants vots de diferència i si el PSC -amb cara nova però a la vegada una vella coneguda- serà capaç d’aplegar vots perduts de votants de Junts i Ciutadans o es quedarà en un % similar de fa quatre anys.

Candidatures presentades per ordre d’inscripció

Candidatura núm.: 1. CANDIDATURA DE PROGRÉS (CP)

1. MARTA SUCARRATS ANTOLI

2. ELOI GUERRERO MENENDEZ

3. SARA MORA MORAL

4. FERNANDO GUERRERO COSTA

5. ALFONSO MOLINA SAETA

6. SUSANA FERNANDEZ OLMOS

7. ANTONIO JOSE JURADO ADRIAN

8. JOSE FERNANDEZ MARTINEZ

9. MARIA NIEVES BAEZA ARRANZ 10. Sr. JUAN MORA MORENO

11. ANDRES GERMAN EMMI GARCIA

Candidatura núm.: 2. ACORD MUNICIPAL (AM)

1. JAUME (PUTXU) PUIG PUIG

2. ANNA BIGORDÀ RODÓ

3. FRANCESC XAVIER NAVINÈS AGUILERA

4. BEATRIZ ALMOLDA ARDID

5. JOSE ANDRES REVESTIDO ROMERO

6. BERTA SUCARRATS MARTÍNEZ (Independent)

7. MARC PUIG SALARICH (Independent)

8. SARA JANNECH MUÑIZ (Independent)

9. GUILLEM ANGLADA ESCUDÉ

10. DOLORS SUCARRATS PALOMA

11. MERCÈ RODÓ VILARDELL (Independent)

Suplents

1. PERE PALET MERCADER

2. ELISABET CASANOVAS FELIU

3. JOAN BALLBÉ HERRERO

4. ROSER CARRERAS SALAS

5. JOSÉ MANUEL MULERO SOTO (Independent)

6. ÀNGELS VILADOMS COMELLAS (Independent)

7. XAVIER ALOY CALAF

8. PILAR ALONSO DE LA PARTE (Independent)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa