MónTerrassa
La seguretat de les obres del carrer de la Serra d’Ullastrell
  • CA
Obres al carrer de la Serra | Miquel Puig

!--akiadsense-->

Per sort o per mala sort, com a veí em toca viure i patir de ben a prop les obres de la Serra. Professionalment treballo en una empresa siderúrgica on la seguretat és una prioritat innegociable. A l’arribar a casa i veure les mancances flagrants en seguretat que tenen les obres, t’escandalitzes. Com a veí, penses que no pot ser que l’Ajuntament (organisme responsable de vetllar perquè això no passi) permeti aquest fet, i posi en risc la seguretat de veïns i vianants amb tanta lleugeresa.

Dit això, un cop revisat el Pla de Seguretat i Salut (PSS) de les obres veiem que el PSS és un pla genèric, poc adaptat al lloc, ni a les necessitats de l’obra. El PSS no preveu mesures concretes de seguretat i protecció per als veïns i vianants. Hi ha una evident manca de previsió. Pel que fa a les partides en seguretat, veiem que són del tot insuficients. Molta Improvisació.

Creiem que la prioritat en aquests obra hauria de ser que es garantís que la gent pugui entrar i sortir de casa seva sense perill i que permanentment hi hagués un pas habilitat fins a l’exterior de l’obra convenientment separat amb tanques (no amb cinta, i diferents elements no homologats) de la zona d’obres. Habilitat vol dir per exemple, que quan plogui, les persones no hagin d’enfangar-se, i també que estiguin convenientment il·luminades. Tot això avui en dia no es garanteix. Veiem elements de risc no protegits, rases obertes sense protegir, tanques no homologades fetes amb xarxa de plàstic clavades amb “barilla” corrugada, tanques amb cintes de plàstic, etcètera…

Estat de les obres al carrer de la Serra | Miquel Puig

!--akiadsense-->

Penso que l’error ve donat per les preses en acabar les obres. No hi veig mala intenció. Crec que amb l’ànim de voler córrer per finalitzar les obres i evitar el màxim de molèsties als veïns, vianants i comerços, s’està oblidant la seguretat d’aquests. S’està cobrint l’expedient administratiu i tècnic sense tenir en compte mesures de seguretat efectives i homologades.

He demanat al govern municipal que es replantegi seriosament la seguretat de les obres i que minimitzi el risc en benefici de veïns, vianants i comerços.

Miquel Puig

President de PDeCAT i regidor a Ullastrell

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa