MónTerrassa
Junts vota en contra dels pressupostos per la pujada d’impostos a Ullastrell
  • CA
Sala de plens de l'Ajuntament d'Ullastrell
Sala de plens de l’Ajuntament d’Ullastrell | Aj. Ullastrell

!--akiadsense-->

El Grup Municipal de JuntsxCat a l’Ajuntament d’Ullastrell ha votat en contra del pressupost municipal 2020. El portaveu de l’agrupació municipal, Miquel Puig, ha defensat en el ple que “el procés per aprovar el pressupost municipal ha sigut un procés atropellat i amb la informació compartida a última hora”. “Votarem en contra perquè aquest pressupost no és el nostre. El Pla Econòmic despulla la manca de previsió d’aquest govern i ens genera dubtes sobre el seu compliment”.

Des de Junts afirmen que “no preveu cap partida que fomenti els pressupostos participatius i preveu una pujada del cost del govern municipal i una pujada d’impostos i taxes, de la qual no en som partidaris”, ha manifestat Puig. Pel partit a l’opisició, el govern municipal compta amb “un pressupost que té poc marge de maniobra. Si tenim en compte que la majoria del pressupost es destinarà al Capítol I – Despesa de personal i Capítol II Despesa corrent. La suma dels dos capítols puja a 1.806.558 euros. ( un 77,36% de pressupost – 2.335.27€) i la resta, en gran mesura està condicionada a possibles subvencions d’altres ens supramunicipals, com la Generalitat o la Diputació de Barcelona” i afegeix “en resum, el pressupost 2020 retalla en despesa del Capítol 2, condicionat pel PEF, però en canvi puja el cost polític”.

El portaveu de JuntsxCat ha advertit que “també ens ha cridat l’atenció que es destinin 2.500 € a Esports i en canvi 12.000€ a joventut. Creiem que s’hauria de fer un esforç i potenciar més l’esport a Ullastrell, buscant l’equilibri entre aquestes partides tan desiguals”. Miquel Puig ha explicat que “el nostre grup ha demanat la no pujada d’impostos i de les ordenances 2020. Si rebaixem el cost del govern municipal, podríem congelar impostos i augmentar les bonificacions. Però el govern necessita mantenir el seu cost econòmic”. Per acabar la seva intervenció Puig ha sentenciat que “no pot ser que demanem un esforç als veïns i veïnes d’Ullastrell i que el govern municipal s’apugi el sou, incrementant notablement el cost econòmic del govern municipal”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa