MónTerrassa
Junts per Ullastrell presenta al·legacions al pressupost i ordenances fiscals
  • CA

Junts per Catalunya Ullastrell ha presentat diverses al·legacions al pressupost i a les ordenances fiscals municipals que ha presentat el govern d’ERC.

Així, per exemple, mentre que els republicans proposen un increment del 3% de l’IBI, Junts proposa congerlar-lo. “La pujada d’impostos del govern municipal és àmplia i s’aplica a pràcticament la totalitat de les ordenances fiscals” denuncien des de la formació liderada per Miquel Puig. I afegei que “com que la pressió fiscal que suporten els veïns i veïnes d’Ullastrell és alta, demanem la congelació d’aquest Impost”.

Igualment, mentre que ERC proposa un 10% de bonificació durant 3 anys per a instal·lacions d’aprofitament tèrmic i instal·lacions d’aprofitament elèctric en habitatges unifamiliars i del 5% durant 3 anys en instal·lacions d’aprofitament elèctric en habitatges plurifamiliars, Junts considera que cal fer una escala de bonificacions durant 5 anys. “D’aquesta manera, el període amb el qual els veïns fan la inversió inicial de compra de plaques i la seva instal·lació, la bonificació de l’IBI és més alta i gradualment es va disminuint aquesta bonificació fins a acabar al 10% en el 5è any”, afirmen.

Finalment, sobre l’increment de la taxa de gestió de residus un 25% per la implantació del sistema porta a porta, Junts creu que s’hauria de congelar l’impost. “La proposta passa per reduir el cost polític (retallada d’uns 57.000 € aprox.) per fer front a l’increment del cost del nou servei de recollida de residus porta a porta”, sentencien.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa