MónTerrassa
Exposició a Ullastrell sobre una alimentació saludable per als infants
  • CA

L’exposició “Menja bé, tu hi guanyes” per fomentar els hàbits d’alimentació saludable aterra a Ullastrell. La mostra interactiva i itinerant, promoguda per la Diputació de Barcelona, es pot veur des d’aquest diumenge, 10 d’octubre, i fins al 25 d’aquest mes, a l’edifici del Progrés Espai Cultural d’Ullastrell. Ja s’ha pogut veure en municipis com Sant Adrià, Granollers, Santa Coloma de Gramanet o Vilafranca del Penedès, entre molts d’altres.

L’exposició està especialment dirigida als nens i nens de 8 a 12 anys (de cicle mitjà i superior d’educació primària), ja que se’ls ofereix una sèrie de consells sobre com poden tenir una alimentació més sana i adequada per la seva edat. Per exemple, se’ls diu que han de veure entre 4 i 8 gots d’aigua al dia o bé que per recarregar bé l’energia i estar en forma cal dormir almenys 9 hores diàries. D’aquesta manera, es vol ensenyar als infants què és la piràmide alimentària, que coneguin com es classifiquen els diferents tipus d’aliments i quina és la millor manera de combinar-los.

Ho fa amb l’ajuda de diferents plafons on es recrea l’ambient domèstic i que facilita que els petits visitants puguin associar alimentació, salut i lleure en un entorn de quotidianitat gràcies, en bona part, a través d’un treball interactiu i visualment atractiu. A més, es complementa amb la utilització de jocs multimèdia, mecànics i un audiovisual protagonitzat per infants, de la mateixa edat que a qui va dirigida la mostra.

Aquesta exposició de la Diputació de Barcelona forma part de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 3, en el qual es recull la importància de promoure “una vida sana i de benestar per a totes les persones a totes les edats”. En total, hi ha disset punts que es recullen en el document i que es troben emmarcats fins de l’agenda global 2030 de les Nacions Unides.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa