Serra de Santa Magdalena

Serra de Santa Magdalena | Aj. Terrassa

La serra de Santa Magdalena, de 2 km de longitud i 401 m d’altura al turó del Puigbarral, és un petit altiplà situat entre els municipis de Terrassa i Matadepera. S’orienta de nord-oest a sud-est i està delimitada per la riera de les Arenes i el torrent de les Monges. La riera de les Arenes, és el curs fluvial més important de Terrassa. Neix al turó del Montcau, al massís de Sant Llorenç del Munt i, al llarg de 20 km de recorregut (8 km a Terrassa), travessa els municipis de Mura, Matadepera i Terrassa. En entrar a Rubí, conflueix amb la riera del Palau i canvia el nom pel de riera de Rubí, que desemboca al riu Llobregat.

L’itinerari dóna la volta als camps i erms de les finques de Can Petit, Santa Magdalena de Puigbarral i l’Arrugada, recorrent la carena de la serra de Santa Magdalena pel Camí dels Monjos i seguint per un camí paral·lel a la riera de les Arenes. De l’itinerari, destaquen les àmplies vistes dels plans de Can Bonvilar i de la serralada Prelitoral (de la Mola a Montserrat). Durant la caminada podrem veure les masies de Can Montllor i de Can Petit, catalogades pel seu valor historicoartístic. A la carena, passarem pel costat de Santa Magdalena de Puigbarral, una explotació agrícola i ramadera amb una ermita romànica que formava part d’un antic monestir de monges agustinianes. Val a dir, que l’ermita no és visitable.

A 100 m de la masia de Can Montllor, hi ha el pi pinyer de Can Montllor i, a la rotonda de la riera de les Arenes, el pi pinyer del pont de Can Petit, tots dos catalogats com a arbres d’interès local. L’itinerari es pot iniciar des de les portes de Can Tussell i de Can Montllor i està connectat amb els itineraris El torrent de la Betzuca i El pla del Bon Aire.

> Unitat de paisatge: Plana Vallesana

> Sector: Can Petit – Riera de les Arenes

> Distància: 4 km.

> Dificultat: Baixa

Ruta de la Serra de Santa Magdalena

Ruta de la Serra de Santa Magdalena | Aj. Terrassa

Nou comentari