MónTerrassa
VÍDEO Cauen els “capos” més violents dels Boixos Nois
  • CA

Agents de la Policia Nacional han detingut als membres més violents dels Boixos Nois i del seu entorn més proper. L’operatiu, dut a terme de manera coordinada per diferents unitats especialitzades el dia dos va ser realitzat sota la direcció del Jutjat número 1 de Sabadell, qui va decretar el secret de les actuacions fins al dia d’ahir. Aquesta actuació policial s’ha saldat amb l’arrest de 14 persones, a les quals se’ls imputen presumptes delictes greus contra la salut pública, explotació per a la prostitució de dones, tinença il·lícita d’armes o el blanqueig de capitals, entre d’altres. Set d’ells han ingressat a la presó.

Els agents van realitzar l’entrada i el registre en 18 habitatges i locals, donant com a resultat la confiscació de deu armes de foc, nombroses armes blanques, un quilo de cocaïna, més de 5.000 plantes de marihuana i 42 quilos de cabdells, així com diferents substàncies estupefaents com cocaïna rosa i haixix. També s’ha intervingut nombrós material de caràcter supremacista, relatiu a aquest grup ultra radical “Boixos Nois” i a la banda motard “Hells Angels”, a la qual pertanyia un dels seus capitostos. D’altra banda, s’han bloquejat més de 20 comptes bancaris, embargat tres habitatges i 27 vehicles, i intervingut més de 300.000
euros en efectiu, provinent presumptament de les activitats il·lícites.

Boixos Nois com a nexe d’un entramat delinqüencial
La investigació es va iniciar el primer trimestre del 2020, quan els investigadors van detectar com aquest entramat delinqüencial, el nexe del qual d’unió seria el grup ultra Boixos Nois, actuava com una veritable organització criminal jeràrquica i disciplinada, i amb un caràcter excessiu violent que manifestaven davant d’altres organitzacions i clans que els intentaven disputar les zones d’actuació.


Durant el desenvolupament de la investigació, tutelada per l’òrgan judicial, es va determinar que presumptament per al seu finançament estarien cometent una àmplia gamma de delictes greus. Pel que fa al tràfic de drogues, no discriminaven respecte al tipus de droga distribuïda, recolzant-se en una complexa xarxa de productors i redistribuïdors de les substàncies, amb els que evitaven mantenir cap contacte.


Un altre il·lícit constatat ha estat la importació de medicaments il·legals, principalment de medicaments anabòlics, alguns dels quals es desconeix l’origen, sense autorització per l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris, i el consum del qual pot arribar fins i tot a causar la mort.

Neutralització dun pis destinat alexplotació sexual
Un fet significatiu en aquest operatiu ha estat la neutralització d’un pis destinat a la prostitució coactiva de dones, àmbit de lluita important per a la Policia Nacional, que utilitza com un dels seus principals referents el “Pla de la Policia Nacional contra la Tracta d’Éssers Humans amb fins explotació sexual”. Els rèdits econòmics resultants d’aquesta activitat il·lícita es convertien en la base de finançament de les seves activitats, principalment relacionades amb l’assistència a esdeveniments musicals i esportius per a la difusió d’odi, hostilitat i violència cap a altres col·lectius vulnerables o antagònics.

Aquesta facció radical seria l’hereva de la coneguda com a Casuals, desarticulada fa uns anys amb la detenció i empresonament d’alguns dels seus membres acusats d?extorsió i segrest. Les investigacions continuen en curs sota la direcció del Jutge titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Sabadell (Barcelona), que ha
rebut a tots els detinguts en declaració i ha decretat l’ingrés a presó per a set d’ells.

Grup ultra Boixos Nois
El grup ultra Boixos Nois va ser fundat el 1981. Des de llavors, alguns dels seus membres han participat en nombroses agressions a col·lectius ultres ideològicament antagònics i han estat objecte de diferents operacions policials vinculades principalment al tràfic de drogues, blanqueig de capitals, extorsions, amenaces, detencions il·legals, agressions violentes, etc.

Un dels moments més negres de la història del grup radical va ser el 1991, quan cinc dels seus membres van assassinar a punyalades un jove de 20 anys seguidor del RCD Espanyol de Barcelona als voltants de l’antic Estadi Sarrià. La seva última acció violenta més coneguda va tenir lloc el 25 de gener passat 2020 a València, quan van protagonitzar uns greus enfrontaments contra el grup ultra Yomus, als voltants de l’estadi valencià de Mestalla. En aquesta baralla van participar els principals caps que ara han estat detinguts en aquesta operació de la Policia Nacional. L’any 2003, els va ser negada l’entrada a estadis de futbol al·legant la seva violència i perillositat. A més, el 2019, la Comissió Permanent de la Comissió Estatal contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància a l’Esport els va declarar “grup perillós”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa