MónTerrassa
Mor el conductor de l’accident d’autocar a Freginals
  • CA

Ha mort el conductor de l’accident d’autocar a Freginals (Montsià) que va deixar tretze persones mortes i 36 de ferides de diversa gravetat -una d’elles resident a Terrassa-. Tots ells eren estudiants d’Erasmus de la Universitat de Barcelona que havien anat a visitar les falles de València el març de 2016.

Segons ha confirmat l’Agència Catalana de Notícies, l’home, Santiago Rodríguez, va traspassar aquest passat dimecres com a conseqüència d’un infart. D’aquesta manera, es clou el procés per la via penal quan encara s’estava pendent de realitzar el judici. Queda pendent la via civil, on es va arribar a un acord amb les víctimes i que des de l’advocat defensor, Sergi Atienza, espera que es mantingui. La companyia asseguradora GES ja havia indemnitzat amb més de mig milió d’euros a diversos ferits.

El xofer era l’únic acusat per la via penal i la Fiscalia li demanava quatre anys de presó. En el moment dels fets, el conductor va donar negatiu a les proves d’alcoholèmia i drogues, i portava 14 anys treballant de forma indefinida a l’empresa Autocares Alejandro Tours, amb seu a Mollet del Vallès.

Una noia de noruega resident a Terrassa, entre les víctimes

L’escrit d’acusació argumentava que el conductor va desatendre “greument” les normes de seguretat posant-se al volant de l’autocar cansat i amb son de tornada de les Falles. Inspecció de Treball va obrir procediment sancionador a l’empresa per incomplir la normativa. El vehicle no presentava avaries mecàniques, tenia passada la ITV i durant l’any anterior se li havia fet el manteniment i reparacions ordinàries.

Arran de l’accident van perdre la vida 13 dels 59 ocupants del vehicle, i 26 persones més van quedar ferides de diversa consideració. Cap de les víctimes duia cordat el cinturó de seguretat i la majoria ocupaven la part posterior del vehicle. Les víctimes mortals van ser set noies italianes -tres de 22 anys, dos de 21 anys, una de 23 i una altra de 25-, dues noies alemanyes de 20 i 25 anys, una noia francesa de 24 anys, una uzbeka de 20 anys, una austríaca de 24 anys i una romanesa de 23.

Entre les ferides greus hi havia una noia que aleshores vivia a Terrassa, en concret, al carrer Galileu. La jove era estudiant de Medicina, vinguda de Noruega, on s’estaven els seus pares, però d’origen xilè. Residia a la nostra ciutat amb el seu company, un jove egarenc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa