MónTerrassa
Ferida la conductora d’un patinet en xocar contra un vehicle
  • CA

Una conductora d’un patinet va resultar ferida a Terrassa. El telèfon d’emergències 112 va rebre l’avís reportant un accident de trànsit aquest dimecres, dia 29 de juny, pocs minuts després de les nou del matí.

Una patrulla de la Policia Municipal de Terrassa va desplaçar-se fins al lloc indicat, el carrer de Ponts, a l’alçada del passeig del Vint-i-dos de Juliol, al barri de Les Arenes-La Grípia-Can Montllor. Un cop allà, van comprovar que en l’incident hi havia implicats un turisme i un patinet elèctric.

Com a conseqüència de la topada, la conductora del patinet elèctric havia resultat ferida. Es va donar avís als serveis mèdics, que van atendre la dona in situ. Finalment, es va decidir traslladar-la en ambulància a l’Hospital de Terrassa per fer-li un examen més a fons de les lesions que presentava. Els agents van confeccionar l’informe tècnic d’accidents i es va recollir el patinet.

Més accidents i més lesions

Els accidents amb patinets elèctrics s’han convertit en habituals. La majoria es produeixen per caigudes fortuïtes dels seus conductors, que perden el control del vehicle i cauen. No són accidents important i les lesions no requereixen la intervenció dels serveis mèdics ni de la Policia Municipal.

Tanmateix, cada vegada hi ha més topades entre vehicles i patinets. L’obligació de compartir vial -en els casos que no hi hagi carril bici separat- entre vehicles de mobilitat personal i turismes ha fet que les col·lisions siguin de més gravetat, sobretot perquè en molts casos el conductor del VMP no porta casc o no va equipat amb la roba adequada. Des de BiTer s’intenta sensibilitzar sobre aquesta nova realitat, per tal que els conductors siguin més curosos a l’hora de realitzar segons quines maniobres i aproximacions a bicicletes i patinets.

Un estudi realitzat des de Mútua Terrassa, indicava que la pràctica totalitat d’aquests accidents acaben amb politraumatismes i contusions, essent la fractura d’ossos la principal lesió patida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa