MónTerrassa
Amb 10 vegades no en té prou per bufar correctament l’alcoholímetre
  • CA

Ni amb deu vegades en va tenir prou per bufar correctament l’alcoholímetre. Davant del que semblava ja una presa de pèl, va quedar detingut. Tot va començar cap a les tres de la tarda d’aquest divendres passat, dia 3 de juny, quan el telèfon d’emergències 112 va rebre la trucada d’un testimoni que informava que s’havia produït un accident de trànsit.

Dos turismes havien col·lidit quan circulaven per l’avinguda Abat Marcet, a l’alçada amb el carrer Marqués de Comillas. Dues patrulles de la Policia Municipal de Terrassa van ser activades. Un cop al lloc, van comprovar que una de les parts implicades en la topada semblava no estar en plenes facultats per poder conduir.

Davant d’això, veient que podia trobar-se sota els efectes de l’alcohol, van decidir realitzar-li la prova d’alcoholèmia. Va ser així com una vegada rere l’altre, el conductor va bufar. Va bufar però cada cop interrompia de manera voluntària la prova, abans que es pogués donar per conclosa. Fins en 10 ocasions els agents van intentar-ho. I fins a 10 ocasions el resultat va ser nul.

Negar-se a bufar, no és una bona idea

Cansats del que semblava una pantomima, els agents de la Policia Municipal van procedir a identificar l’home i detenir-lo. Se l’acusava d’un presumpte delicte de conduir sota la influència de l’alcohol i per un delicte de negativa a realitzar les proves d’alcoholèmia.

Alguns pensen -erròniament- que si es neguen a bufar en trauran alguna cosa positiva. El pensament d’una persona èbria pot arribar a concloure que si no poden provar que anava borratxo, no em podran denunciar. Però s’equivoquen. De fet, es castiga molt més durament aquells que es neguen a bufar que els conductors que donen positiu.

Negar-se a la prova pot implicar una pena de sis a dotze mesos de presó, i d’un a quatre anys de retirada del carnet de conduir. Per contra, conduir sota l’efecte de begudes alcohòliques està castigat en penes de tres a sis mesos, o de multa de sis a dotze mesos, i una retirada del carnet d’1 a 4 anys. Per tant, ja es veu que les penes de presó són el doble, en el primer cas.

A més, els advocats informen que la pena de presó per conduir sota els efectes de l’alcohol es pot evitar amb penes alternatives però la de negativa a bufar, és inamovible. I es recorda que tant es castiga la negativa expressa de no bufar com la que es desprèn de la manca de voluntat de fer-ho, fent el test però fallant expressament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa