MónTerrassa
Terrassa decreta tres dies de dol pel presumpte feminicidi
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa, en aplicació del Protocol de Dol en cas de feminicidi i altres assassinats per violència masclista a la ciutat de Terrassa, farà tres dies de dol oficial, entre altres mesures. Així ho ha establert la Taula de Feminicidis a la vista de la resolució judicial de presó preventiva sense fiança pel presumpte assassí de Mònica Borràs. El dol oficial s’aplica des d’avui divendres a les 14h. Durant les primeres 24 hores, resten cancel·lats tots els actes institucionals, i durant les 48 hores següents, en tots els actes oficials es farà a l’inici un minut de silenci.

El Protocol de Dol en cas de feminicidi i altres assassinats per violència masclista a la ciutat de Terrassa el va aprovar per unanimitat al Ple municipal el passat mes d’octubre. El document recull els circuits de comunicació i presa de decisions per establir les actuacions, funcions i responsabilitats en la intervenció a realitzar, així com les mesures d’atenció a les persones de l’entorn de la víctima i les mesures de rebuig i dol.

Dintre de les mesures de rebuig i dol, l’Ajuntament convoca per aquest divendres a les 18 h concentracions davant totes les seus de districte de la ciutat. En el cas del Districte 1, la concentració es farà davant l’Ajuntament. En aquestes concentracions es llegiran sengles comunicats a càrrec d’entitats de dones de la ciutat. També en senyal de dol, durant 24 hores les banderes del balcó de l’Ajuntament onejaran a mig pal i s’ha penjat un llaç lila i un llaç negre als màstils de davant la seu consistorial, mentre que a les seus de districte s’han començat a posar pancartes amb el text “Terrassa de dol per violència patriarcal. Ni una més” i crespons negres; i aquesta nit les façanes de les seus de districte romandran il·luminades per donar visibilitat a les pancartes. A més, s’il·luminarà amb llum lila el monument a la Dona durant tres dies.

Els crespons, banderes i altres símbols s’estendran per tot l’espai públic per donar la màxima visibilitat al rebuig institucional i social. Així, es facilitarà a les entitats, comerços, fàbriques, oficines i altres instal·lacions de la ciutat cartells amb crespons negres i el text “Terrassa de dol per violència patriarcal. Ni una més”; així com bàners amb la versió digital del cartell per tal que els publiquin als seus llocs web i xarxes socials. També es posaran als autobusos urbans banderes de Terrassa amb crespó negre. El protocol recull altres accions de rebuig i dol com ara elaborar una declaració institucional al proper Ple o demanar als mitjans de comunicació de la ciutat que publiquin a les seves capçaleres crespons negres i el text “Terrassa de dol per violència patriarcal. Ni una més”. D’altra banda, el protocol inclou també un conjunt de mesures de suport psicosocial a les famílies i a l’entorn més proper de la víctima, que ja s’han posat en marxa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa