MónTerrassa
Sis nens ingressats a Mútua Terrassa per un excés de clor a una piscina de Sant Cugat del Vallès
  • CA

Vuit infants d’entre 5 i 7 anys del casal de l’Oficina Municipal d’Esport per a Tothom de Sant Cugat del Vallès (OMET) han resultat intoxicats de manera lleu aquest dimecres al matí per alta concentració de clor a les piscines municipals del Parc Central. Els fets han passat aquest dimecres al matí. Els menors han patit símptomes com picors, tos i malestar. L’Ajuntament ha tancat les instal·lacions i ha contactat amb les famílies i farà seguiment dels afectats. A més, ha obert un expedient informatiu a l’empresa concessionària, Teampartners, per determinar les causes de la deficiència de manteniment que s’ha detectat a la piscina petita del complex, i que ha provocat el mal funcionament d’una de les màquines que dosifiquen el clor.”L’empresa no hauria fet la corresponent anàlisi diària de l’aigua de la piscina, prèvia a l’obertura del servei, i ha permès l’entrada del grup, que s’ha vist afectat per l’excés de cloració”, segons detallen fonts de l’Ajuntament. Això hauria provocat un excés de clor abocat a la piscina.

El grup afectat ha accedit, com és habitual en els casals, abans de l’obertura al públic de l’equipament. Després de banyar-se, alguns dels menors han començat a sentir malestar, tos i picors.

Diverses dotacions del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), de Protecció Civil, Policia Local, membres de l’OMET, de la regidoria d’Esports, l’empresa concessionària, Teampartners, i el mateix regidor d’Esports, Francesc Carol, s’han personat al lloc per atendre els infants. Per protocol mèdic, vuit dels afectats han estat traslladats amb símptomes lleus a dos centres hospitalaris, concretament sis a la Mútua Terrassa i dos al Parc Taulí de Sabadell, acompanyats per responsables de l’OMET.

La piscina ha reobert amb normalitat després de fer les comprovacions corresponents a les diferents piscines de la instal·lació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa