VÍDEO Roben en dos prostíbuls i agredeixen sexualment dues dones

Els Mossos d’Esquadra han detingut sis persones en una investigació que s’ha desenvolupat en diverses fases, com a presumptes autors de dos robatoris amb violència i intimidació a locals on s’hi duien a terme activitats de caire sexual i en un dels quals van agredir sexualment dues treballadores.

El 22 de setembre de l’any passat la Unitat Central d’Agressions Sexuals va tenir coneixement d’un robatori amb violència i intimidació en un prostíbul de Terrassa a l’interior del qual hi havia tres treballadores. Per amenaçar les víctimes els autors van exhibir ganivets i es van endur aparells de telefonia, joies i diners en efectiu. A més, també van agredir sexualment dues de les tres noies. Durant l’assalt els autors van exercir en tot moment una violència extrema i les agressions sexuals es van produir de manera especialment vexatòria.

Les indagacions policials per determinar quines persones hi podia haver al darrere d’aquest atac van donar els seus fruits i els investigadors van identificar a dos joves d’origen dominicà que tenien relació amb una de les treballadores del prostíbul assaltat, la qual hauria facilitat informació prèvia.

Posteriorment, els agents van detectar dos assalts més, un en un local on s’hi exercia la prostitució i un altre en un pis particular, ambdós a Barcelona. Aquests assalts es van perpetrar el 27 d’agost i el 2 de desembre de 2020 i els autors també eren joves d’origen dominicà que feien servir la violència amb les víctimes: les lligaven amb brides i les amenaçaven amb un ganivet i una pistola i s’enduien diners en efectiu dels locals.

Les gestions d’anàlisi criminal van donar resultat i els agents van establir que hi havia diversos punts de connexió entre els els robatoris: l’assalt a les víctimes sempre es produïa seguint un mateix patró, els autors eren joves d’origen dominicà que generaven una gran intimidació en les víctimes a les quals amenaçaven amb ganivets i, en ocasions, també amb armes de foc. Tota la seqüència de l’assalt es duia a terme en un context de violència que en molts casos era extrema.

El 14 de desembre de 2020, sota la tutela judicial del Jutjat número 4 de Terrassa, agents de la Unitat Central d’Agressions Sexuals i del Grup de Robatoris Especialitzats de l’AIC de Barcelona, van establir un dispositiu policial que va permetre detenir dos dels investigats.

Fruit de les indagacions policials posteriors a aquestes detencions, els investigadors han pogut arrestar en diferents fases altres quatre persones vinculades amb l’assalt als prostíbuls i a altres robatoris violents a domicili.

Dos dels sis detinguts han ingressat a presó després de passar a disposició judicial.

Nou comentari