MónTerrassa
Ratxes de vent de gairebé 80 km/h a Terrassa
  • CA

El vent s’està fent notar aquest divendres, 10 de desembre, a tot Terrassa amb ratxes que han arribat gairebé als 80 km/h. Especialment virulentes estan sent a la zona de la Rambla d’Ègara, amb registres que s’eleven als 79 km/h. Segons dades de les estacions de Meteoclimatic i del Meteocat, recollides per Ramon Navarro, els altres punts amb més ràfegues serien Can Boada (77 km/h), Can Poal (75 km/h) o la plaça de l’Aigua (70 km/h). Amb menor intensitat però igualment molt superiors a les habituals, s’hi troben Ca n’Aurell (63 km/h), Sant Pere (52 km/h) i Sagrada Família (42 km/h). Com acostuma a passar, la banda oest i nord, és la més afectada.

Com acostuma a passar en episodis de fort vent, els serveis d’emergència han estat enfeinats. Fins a les nou del matí, el telèfon 112 ha rebut un total de 7 trucades procedents des de Terrassa, del total de 8 del Vallès Occidental. D’aquesta manera, està essent una de les poblacions més afectades de la comarca. Per ara, per sort, no hi ha hagut cap actuació que provoqués danys personals, i els danys materials no són importants. El primer avís ha estat a les 7.18 del matí, des de la Ronda de Ponent on han caigut unes tanques. Vint minuts més tard, al carrer Renaixement, ha passat el mateix, unes tanques d’obra i un tros de fibrociment han tombat. Més rellevant ha estat l’alerta de tres quarts de vuit del matí, on els Bombers s’han desplaçat dins al carrer Calderon de la Barca, 108, per retirar uns perfils metàl·lics d’un cantell d’un edifici municipal. S’ha donat alerta a l’Ajuntament perquè faci una revisió completa de l’edifici per evitar la caiguda de més elements.

Ja a dos quarts de nou, una dotació ha estat reclamada al carrer Mas Adei per un tros de fibrociment d’una teulada que s’havia desprès. No ha calgut que actuessin perquè ja hi havia un particular fixant-la. Minuts després, des del carrer Galileu s’ha demanat ajuda per una persiana arrencada que ha anat a parar al carrer, sense que toqués a ningú. Ja a les nou del matí, al carrer Mussol, s’han hagut d’assegurar planxes metàl·liques que s’havien desenganxat i corrien el risc de sortir volant. Més tard, una brigada municipal de Parc i Jardins de l’Ajuntament ha avisat els serveis d’emergència que al Grups de Montserrat, 26, hi ha una teula que està a punt de caure i una altra que ja ho havia fet. No hi ha hagut afectacions personals. I el darrer avís, ja passades les deu, ha estat des de la plaça Doctor Robert, on s’ha demanat atenció perquè la tapa d’un celobert d’una comunitat de veïns, ha sortit volant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa