MónTerrassa
L’Audiència investiga David Madí per corrupció al cas Ambulàncies Egara

L’Audiència Nacional està investigant l’empresari i exdirigent de CDC David Madí per la seva possible vinculació amb el cas de suposada corrupció d’Ambulàncies Egara, segons ha avançat l’emissora RAC1 i ha confirmat l’agència ACN.

Dijous 2 de març es va fer un registre i gran desplegament policial a la seu d’Ambulàncies Egara en un polígon de la ciutat vallesana. Diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra i de la Guardia Civil es van desplaçar fins al lloc, al carrer de Colom de la capital egarenca. Els efectius dels cossos de seguretat català i de l’espanyol van entrar a les instal·lacions de la companyia dedicada al transport sanitari i van requisar tota mena de documentació. Pots veure con va anar clicant aquí, on veuràs una fotogaleria.

En una interlocutòria, el jutjat central d’instrucció número 5 comunica a Madí i set persones més que estan investigats i que es poden personar a la causa per accedir a tota la documentació. En la causa, peça separada del ‘cas 3%’, s’investiga si la Generalitat hauria adjudicat contractes a Ambulàncies Egara a canvi de comissions irregulars a CDC.

Una operació que dirigeix la unitat anticorrupció dels Mossos d’Esquadra

L’operació la va dirigir la unitat anticorrupció dels Mossos d’Esquadra de la Generalitat, amb la col·laboració de la Guardia Civil. La investigació es va desenvolupar a la seu de la unió temporal d’empreses (UTE) d’Egara i Lafuente, en possessió de tres dels lots del macroconcurs sanitari de Catalunya, a la gestoria RCM a Barcelona i també a les subseus de la companyia Ambulàncies Egara a Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Les actuacions tenien a veure amb un cas de presumpta corrupció en l’àmbit de les ambulàncies al Principat.

Una empresa que es va crear l’any 1984

L’empresa va ser fundada el 1984 per Jaime Simon Planas, i a partir del 2006 va començar a gestionar el transport Sanitari Urgent i No Urgent de Catsalut, inicialment a la comarca del Vallès Occidental, i des de 2015 a Lleida, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. Compta amb una plantilla de més de 1.200 professionals -més de 1.100 tècnics en emergències sanitàries-.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa