MónTerrassa
Policia Municipal i Ballart presenten denúncia a Mossos per l’atac a xarxes
  • CA

L’alcalde Jordi Ballart, la regidora de Seguretat Patricia Reche, l’intendent Major de la Policia Municipal de Terrassa, el sindicat policial SPL-CME, i l’advocada de l’Ajuntament de Terrassa han interposat una denúncia a Mossos d’Esquadra per un missatge reprovable a xarxes socials.

Les autoritats i agents s’han personat a la comissaria del cos de seguretat català aquest dimecres al matí després que el líder de Tot per Terrassa publiqués un escrit d’un compte anònim en què es deia: “Què preferiu, matar un policia? O matar el fill cancerigen de l’alcalde?”.

Davant d’això, l’Ajuntament com a tal ha decidit fer un pas endavant i presentar oficialment denúncia. Des del sindicat policial afirmen que “la llibertat d’expressió té els seus límits i hi ha línies vermelles que no s’han de creuar. Confiem plenament en els Mossos per identificar als psicòpates covards que delinqueixen des del seu teclat”. Ballart s’ha mostrat corprès per aquest tipus de missatge, “no em puc creure com una ment humana és capaç d’una cosa així. Em podeu criticar tot el que vulgueu però, si us plau, això no. Em passen les ganes de tot”, ha exclamat.

Una càrrega policial, al darrera de l’atac verbal?

De fet, poc temps després del rebombori generat pel missatge, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha manifestat el seu suport a l’alcalde Jordi Ballart i ha fet un pas més enllà. El màxim responsable dels cossos de seguretat ha assegurat que “no quedarà impune”, i s’ha obert una investigació al respecte per localitzar-ne l’autor.

SPL-CME afirma que aquest missatge rebut té la seva arrel en un incident d’aquest dilluns durant la Festa Major de Terrassa. Un incident que va acabar amb una càrrega policial, una detenció i diversos ferits, entre els quals hi ha hauria un agent de la Policia Municipal.

Des de moviments alternatius i partits d’esquerra es va fer un comunicat condemnant l’actuació policial i demanant una investigació, mentre que el sindicat considera que “hem garantit la seguretat de tots els actes durant la Festa Major” i que “si un grup de persones aprofita la Festa per destrosses coses i atacar els agents, la policia ha d’actuar, utilitzant la força si és necessari”. La regidora de Seguretat, Patrícia Reche, ha defensat l’actuació policial i ha considerat que no ha estat “desproporcionada”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa