MónTerrassa
Diversos estafats a Terrassa per donar dades personals per telèfon

Diverses persones estafades a Terrassa per donar dades personals per telèfon. Mossos d’Esquadra ha fet un crit d’alerta davant l’increment de casos que s’han produït a la nostra ciutat en els darrers dies i amb la preocupació afegida davant de l’arribada de les festes nadalenques i de les més baixes temperatures.

Ha estat el cap de l’ABP de Terrassa de Mossos d’Esquadra, Marc Caparrós, qui, aprofitant la presentació del dispositiu policial especial per a Nadal, ha volgut enviar un missatge clar a la ciutadania: desconfieu de qualsevol trucada telefònica o correu electrònic en què es demanin dades personals. “En els darrers temps s’ha donat un augment força important d’estafes relacionades amb la gent gran. Una gent gran que no està acostumada a l’ús de les noves tecnologies i que són especialment vulnerables a aquest tipus de delictes”, ha lamentat.

La gent gran, el col·lectiu més vulnerable

Per això ha insistit en què “no doneu a ningú dades de cap tipus, ni personals ni bancàries, a ningú que us les demani via telefònica o per e-mail”. Recorda que la majoria de vegades es fan passar per treballadors o responsables d’entitats bancàries o companyies de subministrament i, amb qualsevol excusa, demanen adreces, noms i cognoms, targeta de crèdit o comptes corrents. “Ens hem trobat amb diversos casos a Terrassa de persones grans que han facilitat aquest tipus de dades a un suposat empleat i després s’han trobat el compte corrent buit”, ha subratllat.

Des de Mossos d’Esquadra ja fa uns mesos que es va iniciar una campanya de sensibilització cap a aquells col·lectius més vulnerables. Per això s’han realitzat diverses xerrades a casals, centres cívics i associacions de gent gran, per fer-los arribar aquest missatge de privacitat de les dades i d’advertència. Tanmateix, demanen que adults i joves també siguin conscients d’aquest tipus d’estafes i que estiguin ben atents per si detecten o reben algun tipus de trucades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa