MónTerrassa
Detinguts a Terrassa dos estafadors relacionats amb 35 fets delictius

Detinguts a Terrassa dos estafadors que estarien relacionats amb almenys 35 fets delictius. Es tractaria d’un home de 35 anys i una dona de 34, que han estat arrestats per agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de la cocapital vallesana. Entre els dos sumen més d’una vintena d’antecedents policials i ja han passat a disposició judicial, on el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Terrassa va decretar-ne ingrés a presó a l’espera de judici.

Gràcies a les gestions dels investigadors es va poder localitzar i detenir la parella, els quals utilitzaven dades personals de víctimes per fer-se passar per elles i estafar-les i aconseguir beneficis econòmics. És per això que els arrestats estan acusats de ser els presumptes autors dels delictes d’estafa, usurpació de l’estat civil, falsificació de document públic i oficial, ús de document legítim sense estar autoritzat i intrusió a sistemes informàtics.

Targetes SIM falsejades i utilitzades per compres online

Segons informa en un comunica Mossos d’Esquadra, les investigacions van conduir fins als dos individus després que rebessin diverses denúncies de veïns del Vallès Occidental i de Barcelona en què manifestaven que els havien estafat. Una de les claus per relacionar els diferents delictes és que sempre utilitzaven el mateix modus operandi: primer aconseguien les dades personals furtant la correspondència postal o altres il·lícits penals. Amb aquesta informació demanaven la portabilitat de la línia de telefonia mòbil de les víctimes cap a altres companyies per, d’aquesta manera, rebre les targetes SIM a l’adreça que els autors designaven, normalment establiments comercials del seu entorn.

El següent pas era realitzar moviments bancaris sense consentiment dels propis titulars, ja que a l’estar en possessió de les targetes SIM podien operar a través de les opcions de banca online de les diferents entitats financeres, donar d’alta nous comptes i targetes o, inclús, demanar préstecs o altres actes jurídics. En algunes ocasions també havien adquirit telèfons mòbils d’alta gamma i patinets elèctrics que posteriorment venien a plataformes d’internet de compra-venda.

Va ser així com estirant del fil, els agents van detectar que els dos detinguts haurien estat en actiu durant diversos anys, i que se’ls podia relacionar amb un mínim de 35 fets delictius. El benefici que n’haurien tret ascendia als 35 mil euros. Tot i que ja es troben a presó, Mossos manté la investigació oberta i no descarta que se’ls pugui vincular a més estafes, ja que s’està a l’espera de rebre més informació i documentació per part de les víctimes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa