MónTerrassa
Detingut per explotació laboral d’estrangers en un supermercat de Terrassa
  • CA

El propietari d’un supermercat de Terrassa ha estat detingut per explotació laboral d’estrangers. La víctima, un ciutarà de Pakistan, treballava fins a 14 hores diàries seguides, els set dies de la setmana, sense descans i menjant mentre atenia la caixa.

Tampoc disposava de contracte laboral i es trobava en situació irregular a l’Estat. La investigació va començar gràcies a la inspecció realitzada a mitjans d’aquest mes de juliol. El treballador, molt espantadís, primer negava que treballés a l’establiment. Però el van veure a la caixa atenent uns clients i ho va acabar reconeixent.

Horaris de 14 hores diàries

L’amo imposava horaris extensos, sense cap tipus de contracte ni drets mínims, com assegurança mèdica, alta a la Seguretat Social, vacances o descans per menjar. La víctima portava un mínim de nou mesos en aquesta situació. El sou era d’entre 200 i 400 euros mensuals.

Aconseguia majors beneficis econòmics

El propietari aconseguia majors beneficis econòmics, ja que la víctima era l’única persona que treballava en aquest supermercat i es feia càrrec de totes les tasques, des de cobrar, reposar i fins i tot descarregar els camions amb les mercaderies que arribaven.

Situació de vulnerabilitat de la víctima

Cal afegir la situació de vulnerabilitat de la víctima, constatada en comprovar que es trobava en situació irregular, sense arrelament social ni familiar de cap tipus i escassa formació acadèmica. Situació de la qual era coneixedora el propietari del supermercat quan li va oferir treballar per a ell, de manera que la víctima era pràcticament obligada a acceptar aquestes condicions extremes, expliquen fonts de la policia. Un cop constatats els fets, va ser detingut el responsable del supermercat, també d’origen pakistanès, per agents de la Comissaria Local de Terrassa de Policia Nacional, qui va portar la investigació, sent posat a disposició judicial, i després de ser escoltat en declaració, va ser posteriorment posat en llibertat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anonimo a juliol 29, 2022 | 23:36
    Anonimo juliol 29, 2022 | 23:36
    Los súper,Condis tendria que mirarlo,abierto 365 días al año,están siempre los pakis...????
  2. Icona del comentari de: Constantí a juliol 30, 2022 | 12:50
    Constantí juliol 30, 2022 | 12:50
    Jo també he pensat en els Condis. I em pregunto per què la premsa local mai no diu en quin establiment ha passat una o altra cosa.
  3. Icona del comentari de: AB a juliol 30, 2022 | 17:35
    AB juliol 30, 2022 | 17:35
    Els supermercats com els que descriu la notícia són, en un gran nombre de casos, establiments on hi ha explotació laboral: treballadors sense contracte, falsos autònoms, horaris de 7 dies a la setmana i 15 hores diàries sense descans, sense cap control de riscos laborals. El gènere que venen tampoc sembla en bones condicions i tot plegat comporta brutícia i deixadesa al voltant d'on estan ubicats. I per tot això, fan efecte crida a grups de clients incívics que intenten robar i afegeixen més patiment a la persona encarregada del local, que per la seva situació ja no avisa a la policia. I per als veïns, més malestar: crits, cap respecte horaris de càrrega, cops i sorolls, serveis de logística que tampoc respecten la normativa establerta, neveres sorolloses, cartrons i brossa ocupant voreres ... Un desastre per a la ciutat. Mentrestant, l'administració mirant cap a una altra banda i les organitzacions que porten aquests negocis i els propietaris dels locals on shi ubiquen anar ingressant euros. I encara més, un es pregunta com surten els números amb poques vendes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa