MónTerrassa
Detingut l’amo d’un bar de Terrassa per explotar un treballador

L’amo d’un bar de Terrassa ha estat detingut per explotar un treballador. El propietari, un terrassenc d’origen marroquí, ha estat acusat d’un presumpte delicte Contra els drets dels treballadors. La investigació, duta a terme per agents de la Policia Nacional de la comissaria de Terrassa amb la col·laboració de la Policia Municipal de Terrassa, d’Inspecció de Treball de Catalunya i Seguretat Social, es va iniciar després de rebre diverses informacions de caràcter anònim que denunciaven que un establiment hauria explotat laboralment un ciutadà estranger. Segons els informants, ni l’empleat ni l’activitat estarien registrades legalment.

Després de diverses gestions, aquest passat mes de juliol, es va dur a terme una inspecció en el bar denunciat. Va ser així com es va comprovar que el treballador -també d’origen marroquí- que en aquells moments es trobava atenent els clients estava residint a l’Estat espanyol de manera irregular. A més, no tenia contracte de treball i tampoc estava donat d’alta a la Seguretat Social. Tampoc disposava d’assegurança mèdica, ni se li permetia vacances ni descans per menjar.

10 hores diàries i ni un dia de vacances

Els agents van entrevistar-se amb la víctima, i malgrat estar espantada i tement possibles represàlies de l’amo del bar, sí que els va explicar que portava tres anys treballant en aquell establiment amb les mateixes condicions laborals: treballava sis dies a la setmana durant 10 hores diàries. Cobrava 700 euros mensuals però no havia fet ni un sol dia de vacances.

La Policia Nacional ha volgut destacar la situació de “vulnerabilitat” de la víctima, ja que es trobava en situació irregular i no tenia cap vincle social i familiar amb ningú. Amb poca formació acadèmica i aïllat, l’amo del bar se’n va aprofitar quan li va oferir feina allà. A causa de la situació personal, va veure’s pràcticament obligat a acceptar les condicions extremes sense queixar-se ni denunciar-ho, segons va explicar ell mateix en la seva declaració policial.

Un cop constatats els fets, es va procedir a detenir el responsable del bar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa