MónTerrassa
Detinguda una lladre especialitzada en robar amb el mètode de l’abraçada
  • CA

Ha estat detinguda una lladre de 23 anys multireincident, amb més de 40 antecedents i especialitzada en robar i furtar amb el mètode que es coneix com el de l’abraçada. Actuava a tota Catalunya, inclosa la comarca del Vallès Occidental. Va ser posada a disposició judicial i va sortir en llibertat amb càrrecs, informa ACN.

Els Mossos d’Esquadra li atribueixen tres furts, dos robatoris amb violència i un abús sexual. La investigació va iniciar arran del primer fet conegut i detectat el passat 12 de juliol de 2022. Un home va denunciar que mentre es trobava a l’avinguda Generalitat a Coma-ruga (el Vendrell) -lloc d’estiueig i de platja de molts terrassencs. alguns amb apartament i torre- amb la seva dona, una noia se’ls va acostar dient que els coneixia. Mentre, el va agafar a ell de la mà. Quan la parella li va dir que no es coneixien de res, aquesta va marxar. Al cap d’uns minuts se’n va adonar que no tenia el seu rellotge, valorat en 2.500 euros. La forma d’actuar era molt habitual i semblant en els antics països de l’Est, sobretot amb els turistes que sortien de les estacions.

Una i altra vegada

La mateixa noia va tornar a actuar d’una forma similar el 19 d’agost, també a Coma-ruga, quan va abordar la víctima i li va oferir serveis sexuals per distreure’l i furtar-li també un rellotge de gamma alta. L’autora va abusar sexualment de la víctima, un home d’edat avançada, quan, per distreure’l de la seva voluntat real de sostreure-li el rellotge, el va agafar amb força de les mans i el va obligar a tocar-li els pits.

El tercer furt va ser el 10 de setembre a Segur de Calafell i b la víctima va ser una dona. La detinguda va acostar-se-li per demanar-li una signatura per persones necessitades, i quan la víctima va signar , la va abraçar per agrair-li, moment que va aprofitar pel furt.

La unitat d’investigació dels Mossos va resoldre dos robatoris amb violència comesosmel 8 d’agost i 4 el d’octubre. La detinguda es va adreçar cap a la víctima, li va agafar fortament i amb violència el canell, li va sostreure el rellotge i va fugir.

Durant la darrera setmana també va ser detinguda per ser la presumpta autora d’una dotzena d’altres delictes contra el patrimoni de la mateixa naturalesa comesos en els darrers mesos a localitats del Garraf, Vallès Occidental, Baix Camp, Tarragonès, la Selva o l’Alt Empordà.

Destaca l’especialització en el mètode mimosa, consistent en abraçar les víctimes amb qualsevol excusa i aprofitar per furtar-los les joies, la cartera o qualsevol objecte de valor. Aquesta detinguda també hauria comès diversos robatoris amb violència a la via pública, ja sigui perquè havia estat sorpresa durant el furt o directament en veure l’oportunitat per la inferioritat física de la víctima.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa