MónTerrassa
Desmantellada una macroplantació de marihuana al Vallès Occidental
  • CA

Agents de la Policia Nacional espanyola han desmantellat una macroplantació de marihuana al Vallès Occidental. Es trobava a l’interior d’una nau situada en un polígon industrial de Barberà del Vallès. Tres persones han estat detingudes, entre elles, el cap de la banda, un jove de 28 anys i de nacionalitat espanyola.

En l’operatiu s’han decomissat un total de 1.3777 esqueixos de marihuana, quatre sacs plens de cabdells -amb un pes que arribava als 34 quilos- i 12,8 quilograms de picadura de marihuana. Un bon botí que es trobava dins d’un sofisticat cultiu indoor. Com sol passar, la clau per fer caure aquesta banda va ser el consum d’electricitat. Els agents davant la sospita que a la nau s’hi amagava una plantació, van demanar a l’empresa elèctrica que fes una inspecció.

Va ser aixó com van detectar que la presa de llum d’una de les naus ubicada en el polígon de Barberà era fraudulenta. Els mesuraments van confirmar un elevadíssim consum. Des de la Policia Nacional recalquen que aquest tipus d’instal·lacions elèctriques representen un perill potencial, no només pels talls de llum que poden derivar-se d’una sobrecàrrega de la xarxa, sinó sobretot pel risc d’incendi, afectant les edificacions dels vorals.

Localitzada una macroplantació de marihuana en una nau de Barberà del Vallès | Policia Nacional

Vuit plantació aquest 2022 al Vallès

L’operatiu, dut a terme des de la comissaria de la Policia Nacional de Sabadell, va concloure el passat 30 de maig, després que els agents aconseguissin l’autorització judicial d’entrada i registre. L’entrada dins de la nau va acabar amb la detenció de tres persones, que eren les encarregades de la plantació.

Estan acusats d’un delicte contra la salut pública i un delicte de frau elèctric. Els tres tenen nacionalitat espanyola, i es dedicaven al cultiu, recollida i posterior distribució de la substància estupefaent. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

En el que portem d’any, només aquesta comissaria ja ha desmantellat sis plantacions de marihuana. A tot el Vallès Occidental, les plantacions que s’han pogut localitzar i eliminar han estat 8.

Localitzada una macroplantació de marihuana en una nau de Barberà del Vallès | Policia Nacional

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa