MónTerrassa
Denuncien una agressió a un noi amb TEA en un partit de futbol a Terrassa

L’entrenador d’un club de futbol ha estat denunciat per agredir verbalment i físicament un noi durant un partit a Terrassa. Els fets van tenir lloc el passat dissabte dia 11 de març en el camp municipal del Club de Futbol Can Boada. Es disputava un partit entre l’infantil-cadet mixta FEM+ (un equip creat per fomentar la integració de jugadores femenines a l’entitat i que aposta per la barreja entre nois i noies) i el Club Esportiu La Llagosta.

El partit havia de ser un esdeveniment feliç, ja que suposava el debut oficial d’aquest nou equip després de setmanes d’entrenament, és a dir, era el seu primer partit des que es va constituir.

Món Terrassa ha tingut accés a la denúncia interposada el dilluns dia 13 de març per la família de l’adolescent a la comissaria de Mossos d’Esquadra de Terrassa. En aquesta s’exposa que ambdós van ser testimonis directes de com el seu fill era agredit verbalment per l’entrenador de La Llagosta, F., durant els 90 minuts de joc. Segons afirmen i consta en l’atestat de denúncia, l’home es va “dirigir en tot moment en actitud grossera i despectiva a X., terrassenc de 14 anys i diagnosticat amb TEA, increpant-lo dient que no podia jugar perquè era un noi, i allò era un partit de noies. I dient que marxés a un equip de nens”.

Insults i una bufetada a la cara

No van ser els únics comentaris fora de to de l’entrenador, diuen, que va acabar sent expulsat amb targeta vermella per l’àrbitre. Tanmateix, es va mantenir a peu de camp amb la mateixa actitud, “i cada vegada amb més agressivitat i ímpetu”. No obstant, el problema va incrementar-se quan el Can Boada estava guanyant per golejada i el noi va marcar un gol. Aleshores, l’entrenador va demanar a les seves jugadores que s’acomiadessin i marxessin del camp.

En la denúncia s’exposa que “”va dirigir-se al nostre fill amb la mà estesa, en senyal que li volia donar. I sí, li va estrényer la mà, però amb l’altra li va propinar una forta bufetada a la cara. El nostre fill va quedar-se paralitzat sense poder reaccionar fins que el nostre entrenador i altres membres de l’equip van anar a buscar-lo i se’l van endur a la graderia”. Davant d’aquests fets, els pares van portar el noi a MútuaTerrassa perquè li fessin un reconeixement mèdic i aportar un informe de lesions, adjuntat a la denúncia. També consta la voluntat de l’entrenador del Can Boada d’oferir el seu testimoni de l’agressió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa