MónTerrassa
Els assassins de les germanes tindran un gran càstig, afirma el cònsol
  • CA

Els assassins de les germanes residents a Terrassa tindran un gran càstig. Tot el pes de la llei caurà sobre els assassins. Si més no, això és el que el cònsol de Pakistan a Catalunya, Mirza Salman, en una entrevista a l’ACN. Els culpables de la mort violenta de les germanes el dia 20 de maig de 2022 no quedaran impunes, assegura el representant del país asiàtic.

A Pakistan més d’una vegada aquests crims per honor no comporten cap pena pels autors

I emfatitza sobre la qüestió perquè se sap que a Pakistan més d’una vegada aquests crims per honor no comporten cap pena pels autors. Molt se salven perquè no es denuncien els fets o perquè la justícia actua de manera laxa davant una tradició molt arrelada, en especial a les zones rurals, on se situa Gujrat, a la província del Punjab, a tocar de l’Índia. El cònsol assegura que a la regió hi ha consternació per l’assassinat.

Un cas molt colpidor per tot plegat

Aquest cas és especialment colpidor, perquè els autors són presumptament membres de la família, inclosos dos germans, que no van acceptar que les noies refusessin el casament obligat amb dos cosins, es neguessin a portar-los a Catalunya i, sembla, demanessin el divorci per poder casar-se amb les parelles d’aquí que estimaven. Un d’ells ja havia estat apunyalat per un germà. El cònsol matisa que elles havien consentit el casament i van conviure amb les parelles un any i un mes, respectivament.

Es va poder salvar la mare

Ara per ara, se sap que les autoritats del Pakistan, que segons Mirza Salman van arribatr a temps de salvar la mare, estan sobre el terreny investigant un cas que ha trascendit a la ciutat, Catalunya i l’Estat després que Món Terrassa es fes ressò que les noies de 24 i 21 anys vivien a la capital del Vallès Occidental. La feina es fa amb la col·laboració de la policia catalana, els Mossos d’Esquadra, que ja han interrogat el pare, Ghulam Abbas, que viu al barri de Sant Pere Nord. “He parlat amb ell, sembla que té el cor trencat, diu que no sabia que això passaria i que ni tan sols sabia que les noies volarien al Pakistan”, afegeix el cònsol. Però afegeix: “Si la investigació revelés que està involucrat en els fets, encararia la justícia”. La mare, i una filla de 9 anys, sembla que romanen al poble pakistanès.

Davant una situació que se sabia viciada, la gran pregunta és perquè van acceptar viatjar fins al poble. “Els van dir que el seu germà es casava allà, però això era fals, i a més l’oncle, que a la vegada era el seu sogre, els va dir que la mare estava malalta, cosa que també era falsa”, explica el cònsol.

Les notícies relacionades amb l’assssinat

El pare de les germanes assassinades al Pakistan temia per les seves vides

Les germanes de Terrassa van rebre un tret mortal mentre dormien

Una dona de Terrassa, assassinada a Pakistan per temes d’honor

Mossos investiga si van enredar les germanes per anar al Pakistan

Difonen la imatge de sis dels assassins de les germanes de Terrassa

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anonimo a maig 27, 2022 | 12:54
    Anonimo maig 27, 2022 | 12:54
    Es crimen por honor no pasará nada consul no se entera

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa