MónTerrassa
Petit incendi en una zona de matolls de Can Boada
  • CA

Ensurt aquest dimarts, dia 9 de novembre, per l’avís d’incendi en una zona de matolls del barri de Can Boada de Terrassa. Un particular ha alertat els serveis d’emergència, pocs minuts abans de les deu del matí, que es veia una columna de fum relativament a prop de l’escola Maria Galí i de la zona esportiva municipal de Can Boada. Fins a dues dotacions dels Bombers de la Generalitat s’han desplaçat fins al lloc, acompanyats per una patrulla dels Mossos d’Esquadra. Es tractava d’un petit foc que cremava zona arbustiva i matolls. Per ara, no han transcendit les causes que l’haurien ocasionat, ni si ha estat intencionat o no.

Els bombers han procedit a apagar-lo i a remullar tot l’entorn per evitar revifades. No s’han produït danys personals. Al cap de gairebé una hora s’ha donat les tasques d’extinció per finalitzades i s’ha desactivat el servei.

Incendi a la zona de matolls a Can Boada | Pau Ameijeiras

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació publica cada matí el mapa de predicció de perill forestal a tot el Principat. Aquest dimarts, dia 9 de novembre, bona part del Vallès Occidental, especialment la nostra demarcació, es troba en perill “moderat”. A l’estiu, és el moment en què es produeix més sequera i per tant s’eleva sovint el risc d’incendi forestal, però cal tenir en compte que aquest risc també es pot produir en períodes de sequera durant l’hivern. Actualment, tot i que les temperatures són més fredes, les precipitacions aquesta tardor no estan sent abundants, la qual cosa fa que el terreny estigui menys humit del que convindria. Cal doncs, extremar precaucions i evitar qualsevol conducta de risc (material pirotècnic, burilles, barbacoes, llençar deixalles, etcètera) al voltant de zones forestals i de matolls.

Si l’incendi us sorprèn al bosc o a camp obert

  • Si un incendi us sorprèn a camp obert, allunyeu-vos-en en direcció oposada al vent i, si podeu, entreu en zona ja cremada.
  • Mulleu un mocador i tapeu-vos la cara per evitar el fum. No us refugieu en pous ni en coves. A prop del mar o de rius, acosteu-vos a l’aigua i, si cal, fiqueu-vos a dins.
  • Si sou al cotxe, atureu-vos en un lloc protegit, tanqueu les portes i les finestres i atureu la ventilació del cotxe.
  • Enceneu els fars perquè us puguin trobar enmig del fum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa