MónTerrassa
Nit de Sant Joan, nit de cotxes i contenidors cremats a Terrassa

Els Bombers de la Generalitat han atès 763 avisos entre les 20.00h d’ahir i les 08.00h d’aquest matí. Des de la mitjanit, se n’han atès 464, la majoria, per sufocar incendis de contenidors, papereres i mobiliari urbà divers. També des de la mitjanit fins a les 08.00h s’han hagut de sufocar 112 petits incendis de vegetació. Pel que fa a les comarques, el volum de serveis s’ha concentrat, com és habitual, a les comarques de l’àrea metropolitana. Al Baix Llobregat, amb 112 avisos, és on més s’hi ha hagut de treballar, seguit del Barcelonès (103), el Maresme (79), el Vallès Occidental (90) i el Vallès Oriental (65).

BOMBERS DE LA GENERALITAT

De la passada nit, tan sols destaca un incendi de bales de paper i cartró en una planta de reciclatge de Sant Feliu de Llobregat (Riera de la Salut). El foc també ha afectat 400 metres quadrats. Els Bombers de la Generalitat, que hi ha destinat 11 dotacions terrestres, han estat alertats del servei a les 01.55h i han extingit el foc a les 05.03h. A les 00.16, s’ha rebut l’avís d’un incendi de piles de paper premsat a una fàbrica de cartró a Palau-Solità i Plegamans (avinguda Diagonal). Hi han treballat 10 dotacions. Els Bombers han assegurat que el material no afectat pel foc no cremés, han fet extinció amb aigua i s’han estovat les piles de paper cremades amb l’ajut de la maquinària de la pròpia empresa.

També al Vallès Occidental, aquesta vegada a Terrassa, han cremat 4 vehicles a resultes de focs de contenidors. Al carrer de Roc Blanc (02.41 h) han cremat 4 contenidors amb flames altes que finalment han afectat un vehicle proper. A les 02.54h entrava una alerta similar al carrer de Morella, amb el resultat de 2 vehicles afectats pel foc, i una altra a les 03.22 al carrer Sicília, amb el resultat de 3 contenidors i 1 vehicle cremats.

Vic, un vehicle ha cremat totalment i les flames han afectat una façana al carrer de Molí d’en Saborit (avís 02.32 h).

Palafolls (Maresme) ha cremat una banyera d’hidromassatge en un habitatge del carrer de la Roureda (avís 04.24 h). A l’habitatge hi havia diverses persones que, en arribar 5 dotacions de bombers, ja havien fet extinció de l’incendi; i han estat requerits per sortir de l’habitatge mentre es feien tasques de ventilació i revisió de la instal·lació amb càmera tèrmica, perquè no hi quedessin punts calents. Tots els implicats han resultat il·lesos.

Cassà de la Selva (Gironès) un incendi de contenidors ha afectat la façana i les persianes d’un centre de rehabilitació situat al carrer del Suro (avís  00.01h).

DIRECCIÓ GENERAL DE PROTECCIÓ CIVIL

El Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat va emetre ahir a la tarda i s’ha mantingut durant tota la nit de Sant Joan una prealerta del Pla de Protecció Civil de la Generalitat PROCICAT, de forma preventiva i per fer seguiment de qualsevol incidència que pogués derivar en una gran emergència. Protecció Civil de la Generalitat ha tancat la prealerta preventiva sense cap incidència important.

Els municipis que han comunicat al CECAT l’activació els seus plans municipals de Protecció Civil, en fase d’alerta o de prealerta, durant la revetlla de forma preventiva i per gestionar les possibles emergències que es produïssin han estat 7: Mataró, Sant Quirze del Vallès, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Matadepera, Lliça d’Amunt i Santa Perpetua de Mogoda.

Des de la Direcció General de Protecció Civil també es vol agrair la tasca que han realitzat les Associacions de Voluntariat de Protecció Civil (AVPC) que s’han activat durant la celebració de la revetlla de Sant Joan. Les AVPC que han comunicat al CECAT preventius amb motiu de la Revetlla de Sant Joan són 27:  Tordera, Begur, Lleida, Esplugues de Llobregat, Sils, Sant Pol de Mar, Sant Fost de Campsentelles, la Pobla de Mafumet, Cardedeu, Bellvei, el Morell, Castellvell del Camp, Parets de Vallès, la Garriga, Masquefa, Viladecavalls, Sant Feliu de Guíxols, Tarragona, l’Arboç, Sant Quirze del Vallès, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Lliçà d’Amunt, Santa Perpetua de Mogoda, Masnou, Sant Fruitós del Bagues i Vallirana.

TELÈFON D’EMERGÈNCIES 112 CATALUNYA

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha atès durant la revetlla 5.256 trucades procedents que han generat 2.590 expedients.

Les trucades s’han realitzat especialment des de l’àmbit metropolità. Aquest any el 112 de Catalunya ha rebut un 27,7% més de trucades que la revetlla de l’any 2020, que es va tancar amb un total de 4.116 trucades rebudes.

Barcelona és el municipi que ha originat més trucades (1.955), Badalona (236), l’Hospitalet de Llobregat (233), Terrassa (125), Sabadell (117), Mataró (95) i Lleida (91) .

Per comarques, les trucades s’han distribuït: Barcelonès amb 2.533 trucades que corresponen al 53,8% del total de trucades, Vallès Occidental amb 512 trucades que corresponen al 10,9%, Maresme amb 423 trucades que corresponen al 9%, Baix Llobregat amb 397 trucades que corresponen al 8,4%, Vallès Oriental amb 182 trucades que corresponen al 3,9%, Tarragonès amb 177 trucades que corresponen al 3,7% i Baix Empordà amb 176 trucades que corresponen al 3,7% del total.

El tipus d’incident que ha generat més trucades han estat els incendis: de contenidors, crema de matolls en via pública, focs en papereres, focs en espai públic amb risc, focs en solars, focs d’arbres, altres focs exteriors incendis de vegetació forestal arbrada, incendis de vegetació forestal: matolls, crema de marges agrícoles o de cunetes, incendis de vegetació en terrenys agrícoles i incendis de vegetació en terrenys forestals amb altres tipus de vegetació o tipus de foc (2.930 trucades corresponents a 945 incidents). Per motius de civisme en què s’inclouen molèsties veïnals o a la via pública (1.551 trucades corresponents a 1.083 incidents), per agressions (293 trucades corresponents a 172 incidents) i per demanar assistència sanitària (211 trucades que corresponen a 159 incidents), entre altres motius.

Per franja horària, el període entre la mitjanit i la 1:00 de la matinada és la franja en què s’han concentrat més trucades al 112 (764), seguit del que va de les 23:00 hores a la mitjanit, en el que s’han rebut 660 trucades.

POLICIA DE LA GENERALITAT-MOSSOS D’ESQUADRA

La Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, ha desplegat un total de 2.030 efectius policials  que han vetllat durant aquesta nit i continuen treballant per la seguretat ciutadana a la via pública,  la prevenció en la mobilitat en el trànsit, pel control de mesures administratives i per les derivades de les mesures sanitàries.  Aquest dispositiu continua en marxa fins a les 10 del matí.

En una primera valoració fins a les 6 del matí, podem destacar  que s’han produït baralles entre persones i diversos delictes contra el patrimoni  a diferents punts de Catalunya.

A Barcelona en el  districte de Gràcia s’ha produït una agressió homòfoba a una parella de nois, les víctimes han estat traslladades a l’hospital per contusions.  En aquests moments, el cos de Mossos investiga la possible autoria d’aquests fets.

En el carrer Veneçuela de Barcelona s’ha localitzat una festa il·legal. El dispositiu s’ha dut a terme entre Mossos i Guàrdia Urbana de Barcelona i ha finalitzat amb un resultat de 2 detinguts, 39 persones denunciades per incomplir mesures  covid-19, 14 denunciades per substàncies estupefaents i  1000€ comissats de recaptació juntament amb els aparells reproductors de música.

Per altra banda, a Vic, tres joves han llençat  un petard contra un cotxe estacionat a la via pública i aquest ha quedat calcinat. Mossos està investigant  els possibles autors.

Nou comentari

Comparteix