L’Ajuntament de Terrassa ha convocat la ciutadania a una concentració per guardar un minut de silenci com a mostra de condol i de rebuig pel presumpte feminicidi comès a Terrassa. La convocatòria s’ha fet al Raval de Montserrat, davant de l’edifici consistorial. A les sis de la tarda s’ha reunit la taula de feminicidis, presidida per l’alcalde, Jordi Ballart, i formada per la regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín; el regidor de Seguretat, Xavier F. Rivero; Policia Municipal, Mossos d’Esquadra i diferents serveis municipals.

Els fets

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dissabte un home de 46 anys, nacionalitat espanyola i veí de Terrassa, per haver assassinat presumptament la seva germana, de 51 anys. Segons un comunicat de la policia catalana, l’agressió va passar cap a un quart de deu del vespre en un domicili situat a l’avinguda Josep Tarradellas de la ciutat egarenca. En arribar al lloc, els agents van comprovar que la dona, era morta. Per aquesta raó van detenir el seu germà, que també era a l’habitatge, com a presumpte autor de l’homicidi.

El detingut passarà a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Terrassa en les pròximes hores. Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, l’arrestat té antecedents de violència familiar. Concretament, el jutjat d’Instrucció 4 de Terrassa va fer un judici ràpid al detingut per maltractament i amenaces lleus a la seva germana per uns fets que van tenir lloc l’1 de maig del 2019. El magistrat li va suspendre la pena de presó de sis mesos a canvi de què l’acusat ingressés a un centre de desintoxicació i que complís l’ordre d’allunyament.

El Govern de la Generalitat ha condemnat el “feminicidi” i ha expressat “el seu sentit condol a la família de la víctima”. A través d’un comunicat, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha reiterat “el compromís del Govern de la Generalitat de per avançar en l’erradicació de les violències masclistes i la millora de tots els mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones i els seus infants”. Budó ha explicat “davant actes d’extrema manifestació de la violència masclista com aquest hem de preguntar-nos què és tot allò que permetem com a societat que passi i que està sostenent que això pugui passar. “Volem una Catalunya on la violència masclista estigui erradicada i sigui impensable que fets com aquest puguin succeir”, ha afegit.

L’Ajuntament de Terrassa ha convocat un minut de silenci aquest diumenge al Raval de Montserrat “com a mostra de condol i rebuig pel presumpte feminicidi”. A més, a les sis de la tarda es reunirà taula dels feminicidis de la ciutat. CCOO també ha condemnat a través d’un comunicat l’assassinat i ha expressat “el seu rebuig a una violència que encara avui s’exerceix vers les dones només pel fet de ser dones”. A més, la confederació sindical s’ha sumat a la demanada “perquè els poders públics reconeguin la lluita pels drets de les dones i per erradicar la violència masclista com una qüestió d’Estat”.

Nou comentari