MónTerrassa
Localitzat un projectil militar en una empresa de Castellbisbal
  • CA

Mossos d’Esquadra va localitzar dijous de la setmana passada un projectil militar en una empresa de Castellbisbal. Van ser els agents de la unitat TEDAX-NRBQ qui van ser els encarregats d’anar a recollir-lo i posteriorment fer-lo explotar amb seguretat. Des dels Mossos demanen a la població que en el cas de trobar una granada, projectil o qualsevol artefacte explosiu que no es toqui i que s’avisi ràpidament al telèfon d’emergències 112.

Segons informa el mitjà de comunicació local 772.cat, l’explosiu hauria estat trobat en una de les piles de ferralla que gestiona l’empresa metal·lúrgica Celsa, amb diferents naus ubicades al Polígon Industrial Sant Vicenç, a tocar de l’autopista A-2. El projectiu tenia 50 centímetres de llargada, aproximadament, i un pes considerable. Se’n desconeix la seva procedència i quina seria la seva datació.

L’operatiu va tenir lloc cap a dos quarts de dues del migdia, i a més dels TEDAX hi van ser presents agents de la comissaria dels Mossos de Rubí, a més de dotacions dels Bombers i del SEM, per si es requeria en algun moment la seva intervenció. L’extracció del projectil va ser delicada i es va decidir traslladar-lo a la gravera que hi ha a la zona pròxima de Vacarisses.

Una nena troba una granada

No és l’única intervenció de la unitat TEDAX que es va dur a terme la setmana passada. L’altra intervenció va tenir lloc a la comarca de l’Alt Penedès. En aquella ocasió va ser una nena qui, per casualitat i tot jugant, va trobar-se amb una granada. Els especialistes van desplaçar-se fins al lloc, al terme municipal d’Olesa de Bonesvalls, la van recollir amb seguretat i se la van endur per examinar-la i fer-la explotar de manera controlada.

Granada localitzada a Olesa de Bonesvalls

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa