MónTerrassa
Uns lladres roben uns 100.000 euros a gent gran fent-se passar per revisors
Uns lladres van robar uns 100.000 euros a gent gran fent-se passar per falsos

!--akiadsense-->

Agents de la Divisió d’Investigació Criminal han detingut el dia 11 de juliol a diversos municipis de la província de Barcelona cinc homes, dos de nacionalitat peruana, un de colombiana, un d’equatoriana i un de nacionalitat espanyola d’edats compreses entre els 26 i els 42 anys. Se’ls investiga com a presumptes autors d’uns delictes de pertinença a grup criminal, robatori amb violència a interior de domicili, furts, estafes i, a un d’ells, de receptació.

La investigació es va iniciar l’any 2017 quan es va detectar que un grup de 4 persones es dedicaven des de feia anys a cometre furts a interior de domicili fent-se passar per operaris o comercials del gas o llum. Els detinguts prèviament trucaven per telèfon a la víctima, habitualment d’edat avançada, per concertar una cita amb el pretext de fer una revisió. D’aquesta manera tenien accés al domicili i un cop a dins distreien la víctima i aprofitaven per robar-li diners i joies. Si la víctima s’adonava del furt i intentava impedir-ho, utilitzaven la violència per aconseguir el seu objectiu.

Al mateix temps, amb el pretext de fer una devolució d’un import cobrat erròniament, els detinguts enganyaven la víctima per aconseguir el PIN de la targeta o de la llibreta bancària i els la robaven per posteriorment fer reintegraments en caixers de les quantitats més elevades possibles.

Un cop obtingut el botí, els detinguts venien les joies al propietari d’una joieria que els donava suport i que també ha estat detingut com a investigat per un delicte de receptació.

Un cop identificats els autors l’Àrea Regional de Recursos Operatius va realitzar una entrada i registre a cinc domicilis i a la joieria on es van localitzar diners (11.500 €), joies, gran quantitat de rellotges, telèfons mòbils i informació sobre

targetes de prepagament, així com la roba i les disfresses utilitzades per cometre els robatoris. S’estima que el total del valor defraudat o sostret ascendeix a uns 95.000 euros.

Els cinc detinguts han passat a disposició del jutjat d’instrucció que ha decretat llibertat amb càrrecs per tots ells.

Consells de seguretat

  • No obriu la porta a persones desconegudes.
  • Demaneu sempre la identificació al personal de companyies d’aigua, llum, gas o telèfon i si dubteu no el deixeu passar o truqueu a la companyia o a un familiar.
  • No lliureu documentació amb dades de caràcter personal. Amb l’excusa de conèixer el vostre consum d’aigua, llum o gas o de comprovar si les vostres dades són correctes, potser us demanaran un document o una factura: no lliureu aquesta documentació ja que les vostres dades poden ser utilitzades per a altres finalitats no desitjables.
  • No tingueu a casa gaires diners ni objectes de valor.
  • Mai pagueu diners en efectiu. La companyia cobra els seus serveis mitjançant la factura ordinària

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa