MónTerrassa
L’incendi s’ha aturat en arribar a la C-58
  • CA

Els Bombers de la Generalitat van donat per estabilitzat a les 22.45 hores ‘’lpincendi forestal que s’ha declarat aquest dissabte a la tarda en uns camps a prop de la urbanització de les Martines, a Terrassa. Segons ha informat el cos en un comunicat, amb l’arribada del capvespre s’han retirat els mitjans aeris i 26 dotacions terrestres es quedaven a la zona tota la nit i matinada per remullar la zona i evitar revifades. Segons els primers càlculs dels Agents Rurals, s’han cremat 8,14 hectàrees.

L’avís del foc s’ha rebut sobre les 19.00 hores i els esforços s’han centrat al flanc esquerre, més proper a les cases. De fet, el foc estava envoltat de diversos nuclis habitats i vies de comunicació com la C-58 i la C-16, que on s’ha tallat el trànsit unes hores. El flanc dret s’ha propagat per una zona forestal. Tot i que el cap de l’incendi s’ha aturat en arribar a la C-58, s’han generat alguns focus secundaris que han superat el perímetre i han cremat alguna barraca i unes piles de fusta d’una empresa de jardineria.

Restaven al lloc 26 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, que s’hi han estat al llarg de tota la nit i matinada, remullant tota la superfície cremada per evitar que hi hagi revifalles.

Inicialment, però, fins al lloc s’hi havien desplaçat una vintena de dotacions terrestres entre les quals hi ha efectius dels GRAF (Grup d’Actuacions Forestals), els EPAF (Equip de Prevenció Activa Forestal) i del GROS (Grup Operatiu de Suport) i 10 mitjans aeris (2 helicòpters de comandament, 4 bombarders i 4 avions de vigilància i atac), que s’han retirat coincidint amb l’arribada de l’ocàs.

També s’han activat efectius dels Mossos d’Esquadra, dels Agents Rurals, de les ADF (Agrupacions Defensa Forestal), de la Policia Local de Terrassa i del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques), que ha activat 6 ambulàncies, 2 de les quals a lloc amb caràcter preventiu .

Segons informa Protecció Civil de Catalunya, l’Ajuntament de Terrassa ha activat el pla d’Emergències Municipal i preventivament la Policia Local ha desallotjat dues cases del carrer de la Carena del Mas Bellver i, amb Mossos d’Esquadra s’ha confinat els veïns de la resta del carrer.

El Servei Català de Trànsit informa que ja s’ha reobert la circul·lació per la carretera C-58, que havia estat tallada entre els punts quilomètrics 22 i 23 en tots dos sentits de la marxa. 

El telèfon d’emergències 112 ha rebut més de 200 trucades per aquest incendi. Cal recordar que Protecció Civil manté la prealerta del pla especial d’emergències per Incendis Forestals de Catalunya, INFOCAT.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa