MónTerrassa
L’acusat de matar dos agents ho va fer per “instint” ja que estava “nerviós”
  • CA
L'acusat de la mort de dos Agents Rurals a Aspa, Ismael R., amb el propietari de l'arma del crim
L’acusat de la mort de dos Agents Rurals a Aspa, Ismael R., amb el propietari de l’arma del crim | ACN

!--akiadsense-->

El caçador acusat d’haver matat dos agents rurals a Aspa (Segrià), el 21 de gener de 2017, va declarar als Mossos d’Esquadra que ho va fer de manera “instintiva” ja que estava “nerviós” perquè no tenia llicència per l’arma i no volia perdre-la perquè era molt cara. Ho ha declarat al judici el primer agent que va parlar amb ell al lloc dels fets. Tant aquest agent com els dos inspectors dels Mossos d’Esquadra que han declarat abans, han dit que l’acusat no els va fer referència a cap malaltia mental. Això contradiu la declaració que l’acusat ha fet aquest matí en què ha assegurat que no recordava haver disparat als agents rurals perquè es va quedar “en blanc” ja que pateix “un tipus d’epilèpsia” que li provoca “llacunes”.

L’agent dels Mossos d’Esquadra que va parlar amb l’acusat al lloc dels fets ha declarat que l’acusat li va explicar que estava caçant, que dos forestals se li van acostar i, com que estava molt nerviós perquè duia una arma molt cara i no tenia llicència, els va disparar. “Va ser una conversa molt freda, com si no hagués passat res”, ha dit. L’agent ha afegit que Ismael Rodríguez no estava nerviós i que no semblava que acabés de matar dues persones. “Estava molt tranquil”, ha assegurat i ha afegit, responent a la fiscalia, que no semblava que tingués cap problema mental. Finalment ha afegit que l’ambient entre els companys era d’incredulitat.

Aquest agent ha declarat en quart lloc. La sessió de tarda de la primera jornada el judici pel doble crim d’Aspa (Segrià) s’ha iniciat amb l’exposició del cap d’investigació de l’àrea criminal dels Mossos d’Esquadra a Lleida. Ha declarat que els dos agents rurals van rebre quatre trets “molt precisos” en zones vitals (cap i pit), “a molt poca distància” i que no es van poder defensar. Tant ell com un sergent dels Mossos, que ha declarat després, han dit que no semblava que l’acusat estigués afectat per cap malaltia i que ell tampoc els va dir res al respecte.

També s’ha escoltat la gravació de la trucada que l’acusat d’haver matat dos agents rurals, el 21 de gener de 2017, Ismael Rodríguez, va fer al 112 per alertar del crim. “Estan morts, els dos. He estat jo”, diu al final de la trucada.

El cap d’investigació ha explicat que per disparar quatre trets, l’acusat va haver de recarregar l’arma ja que l’escopeta només permet disparar tres cartutxos seguits. És per això que considera que l’acusat “volia acabar amb la vida dels agents”.

Durant la seva exposició, ha mostrat també fotografies del lloc dels fets, les víctimes i l’arma homicida. “No van tenir cap oportunitat de defensar-se ni d’activar el botó d’emergències. Va ser una actuació imprevista i no van tenir temps de fugir”, ha explicat l’inspector. Les famílies de les víctimes han abandonat momentàniament la sala l’Audiència de Lleida, afectats i impactats per les fotografies.

Preguntats per la fiscalia, tant el cap d’investigació com el sergent responsable de delictes violents de Lleida, que ha declarat després, han dit que l’acusat no semblava afectat per cap patologia mental. Han afegit que Ismael Rodríguez tampoc els va dir que patís cap malaltia ni que tingués problemes psicològics ni que patís normalment llacunes, tal com ha assegurat l’acusat aquest dilluns al matí. Segons el sergent, en la declaració policial, l’acusat va explicar els fets de manera cronològica i l’únic que va dir va ser que va ser “instintiu”. “No va dir haver tingut cap lapsus”, ha conclòs.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: el mussol emprenyat a gener 22, 2019 | 09:57
    el mussol emprenyat gener 22, 2019 | 09:57
    ho va fer per instint, diu. Efectivament, per instint assassí. COm es pot matar dues persones que anaven desarmades, per instint? a quest galifardeu li hauria de caure la perpètua, sense revisió, a veure si s'aplaquen els seus instints
  2. Icona del comentari de: jg a gener 22, 2019 | 11:07
    jg gener 22, 2019 | 11:07
    y si estaba nervioso por qué no se pegó un tiro en un huevo?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa