MónTerrassa
Un jutjat de Terrassa tomba el nomenament de dues treballadores del CST

Un jutjat de Terrassa ha tombat el nomenament de dues treballadores del Consorci Sanitari de Terrassa com a caps de servei. L’entitat havia proposat que dues infermeres assumissin càrrecs directius. Aquesta decisió no va agradar al sindicat Metges de Catalunya (MC) que ha interposat una demanda als jutjats de Terrassa, i que ara el social número 3, ha dictaminat al seu favor, segons recull l’Agència Catalana de Notícies. El jutge estima la demanda de conflicte col·lectiu interposada el passat mes de febrer contra el CST, i emplaça a l’entitat a iniciar de nou el procediment mentre que des del Consorci han manifestat que recorreran la decisió.

No han transcendit els noms de les implicades però sí que se sap que en un dels dos casos es tractava del nomenament de la nova direcció del CAP de Matadepera. En un comunicat, el sindicat remarca que aquesta és una “demanda estratègica que ajuda a clarificar una freqüent confusió de competències entre professionals que acostuma a estar creada per l’administració”.

Una sentència polèmica

La sentència -segons informa ACN- esgrimeix que els càrrecs de direcció “només poden ser ocupats per professionals amb un nivell acadèmic i d’especialització tècnica en cap cas inferior al del personal mèdic, atenent la seva condició de facultatiu o facultativa”.

Això ha despertat les queixes del Col·legi Oficial d’Infermeres de Barcelona, que ha mostrat la seva indignació per aquesta sentència, i ha remarcat que, per llei, les infermeres “també són facultatius i el seu nivell acadèmic i d’especialització tècnica és equivalent al dels metges”. En la mateixa línia s’ha expressat el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermeres de Catalunya (CCIIC), que apunta que “tant la demanda com la sentència no s’ajusten a la realitat competencial de les professions sanitàries ni al model d’organització i gestió dels serveis del sistema de salut de Catalunya”. En aquest sentit, el consell recorda que les infermeres són professionals amb formació de grau universitari i facultatives de ple dret, tal i com reconeix la llei.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa