MónTerrassa
La jihadista de Terrassa accepta 2 anys de presó i que se l’expulsi de l’Estat
La dona detinguda relacionada presumptament amb Estat Islàmic
La dona detinguda relacionada presumptament amb Estat Islàmic | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

La noia detinguda en una operació dels Mossos d’Esquadra contra el terrorisme jihadista a Terrassa l’abril de l’any passat ha acceptat una condemna de dos anys de presó i que se l’expulsi de l’estat. La jove, de 20 anys, estava acusada d’un delicte d’autoadoctrinament i d’enaltiment terrorista i descrèdit a les seves víctimes i la Fiscalia de l’Audiència Nacional espanyola demanava un total de set anys de presó. Segons la Fiscalia, la noia havia realitzat una “feina intensa de publicació i difusió” de continguts a les xarxes socials sobre la doctrina del terrorisme jihadista per “captar i adoctrinar” adeptes perquè s’unissin a Estat Islàmic, especialment a través de YouTube, Facebook i Instagram. També utilitzava imatges d’aquest tipus com a avatar en els perfils de WhatsApp i de Telecom.

Després d’arribar a un acord amb la defensa, la Fiscalia va rebaixar la petició de pena i va retirar l’acusació per enaltiment del terrorisme, però va mantenir la d’autoadoctrinament. Un delicte per al qual ha sol·licitat una condemna de dos anys de presó, a més de l’expulsió del territori estatal. La jove ha acceptat la pena i ara haurà de complir la pena de presó i després se l’expulsarà del territori estatal. No hi podrà tornar durant un termini de cinc anys.

Segons va recollir la Fiscalia, la noia s’havia submergint en un “procés intens de radicalització religiosa” propiciat pel contacte amb persones afins als postulats del terrorisme jihadista, com diversos detinguts en l’operació Caront, un dels quals havia estat la seva parella. El procés de radicalització de la jove s’havia complementat amb un “consum massiu” d’una gran varietat de continguts divulgats per les estructures propagandístiques de DAESH.

Els Mossos d’Esquadra van detenir la jove, de nacionalitat marroquina, en una operació contra el terrorisme jihadista que va tenir lloc a Terrassa el 5 d’abril del 2017 i que va ser ordenada pel jutjat central número 3 de l’Audiència Nacional. En el seu moment, l’aleshores conseller d’Interior, Jordi Jané, va destacar que amb l’operació els Mossos havien evitat que terceres persones se seguissin “radicalitzant”. L’objectiu de la captació eren les dones, a qui se les animava a integrar-se a Estat Islàmic i, per exemple, tenir fills per incorporar-los a la causa jihadista, a més d’exaltar els terroristes.

Nou comentari

Comparteix