MónTerrassa
Intent d’agressió masclista dins d’una botiga de Terrassa

Carles Caballero, Regidor delegat d’urbanisme, medi ambient i energia de l’Ajuntament de Terrassa, ha obert un fil a Twitter on relata un intent d’agressió masclista. Els fets han passat en un establiment del carrer de la Font Vella, a tocar de la plaça de la Cuina Moderna. El regidor d’Esquerra Republicana (ERC) ha viscut els fets en directe i ha col·laborat en evitar que es consumés l’acció violenta. El responsable municipoal d’Urbanisme destaca en el seu relat la implicacio de la ciutadania”.

El relat del regidor d’Esquerra Republicana de Terrassa

“Existeix una xarxa ciutadana, una xarxa poderosa que ha donat la veu d’alarma fa una estona, quan una dona ha demanat ajuda amb la mirada a la persona que l’estava atenent a l’estanc, mentre un pressumpte agressor masclista feia i desfeia. L’estanquera m’ha avisat mentre trucava a la policia. L’he seguit, alhora que trucava directament al cap de guàrdia de la policia municipal.

I mentre seguia el pressumpte agressor, veia al gruix de persones al voltant del carrer com agafaven el telèfon ràpidament.

A les 12:43 donàvem la veu d’alarma i a les 12:48 ha arribat la primera patrulla policial, que ràpidament han separat prudencialment el pressumpte agressor de la que semblava la seva parella.

I he notat una mirada que semblava d’agraïment, i és la mirada que transmeto i faig extensiva a totes i tots els ciutadans que angoixats han agafat el telèfon aquest migdia al carrer de la Font Vella i al Passeig Comte d’Egara de Terrassa”.

Les dades

El Vallès Occidental va patir més de 2.091 denúncies per violència masclista durant l’any 2021, segons es llegei a l’informe ‘Dades anuals de Violència contra les Dones‘ de l’Observatori Comarcal del Vallès Occidental, on s’alerta d’un nou augment de les denúncies per violència de gènere amb dades similars a les anteriors a la pandèmia.

Durant l’any 2021, tres dones van ser assassinades a la comarca per violència de gènere en l’àmbit de la parella i ex parella -l’any anterior en va ser una-. Des de 2007, període en què es comencen a recopilar dades, 30 dones han estat assassinades al Vallès Occidental.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon Cobos Blesa a maig 12, 2022 | 20:35
    Ramon Cobos Blesa maig 12, 2022 | 20:35
    He sigut testimoni Un 10 x la ciutadania

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa