MónTerrassa
28 anys de la mort de 3 terrassencs en un incendi

4 de juliol: 28 anys de la tràgica mort de tres terrassencs en un incendi. L’estiu de 1994 va ser un any fatídic per als boscos catalans. El 4 de juliol d’aquell any serà recordat per la tràgica xifra de més de 100 incendis en el conjunt dels Països Catalans, una xifra que podria repetir-se enguany, amb una onada de calor primerenca que ha deixat autèntitcs polvorins. El Vallès també va patir.  Els experts recomanen a tothom tenir cura del bosc.

Coves del Salnitre de Collbató

Al llarg dels any s’han fet actes a la ciutat en memòria de les víctimes de Terrassa en l’incendi a les Coves del Salnitre de Collbató, succeït el 4 de juliol de 1994, i on van perdre la vida tres veïns i veïnes del barri d’Ègara. Eren Marta Rosa, Manolo Gordillo i Ramon Bonet.

Era un de dilluns de Festa Major de Terrassa i un grup de disset amics de l‘esplai d’Ègara va decidir sortir i anar a fer una carn a la brasa. Mentre la preparaven van veure fum, però els hi va semblar que estava molt lluny i que de cap de les maneres arribaria on eren ells. Minuts després el foc se’ls acostava a gran velocitat i van quedar atrapats per les flames. Van refugiar-se a les coves, excepte tres que no van ser-hi a temps.

Al llarg d’aquella setmana es van cremar més de cent mil hectàrees de bosc i matolls

Al llarg d’aquella setmana es van cremar més de cent mil hectàrees de bosc i matolls, van morir disset persones i es calcula que les pèrdues econòmiques van superar els 75.000 milions de pessetes.

Al Bages i Berguedà, després de cremar 45.000 hectàrees i destruir el 50% dels seus boscos, es va considerar controlats els focs el dia 8 de juliol. També es van veure afectats els Ports de Beseit, i al País Valencià, els incendis van afectar l’Alt Millars, Requena, Navarrés i la Vall d’Albaida, on en total es van cremar gairebé 100.000 hectàrees i a més de lamentar la pèrdua de vides humanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa