MónTerrassa
El Govern condemna el feminicidi a Terrassa
  • CA
La portaveu del Govern, Meritxell Budó
La portaveu del Govern, Meritxell Budó | ACN

!--akiadsense-->

El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna el feminicidi d’una dona avui a Terrassa (Vallès Occidental), presumptament a mans de la seva parella, qui s’ha lliurat als cossos de seguretat, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.

L’Institut Català de les Dones ha activat el Servei d’intervenció en crisis greus en l’àmbit de la violència masclista que consisteix en assistència psicològica immediata i especialitzada a les persones de l’entorn de la víctima. L’objectiu de la intervenció és alleugerir el dolor i el patiment i facilitar el procés de reparació de les conseqüències traumàtiques. El servei també ofereix intervencions a nivell comunitari.

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha reiterat que “l’erradicació de la violència masclista és una prioritat per al Govern i treballem cada dia amb l’horitzó d’avançar i millorar els mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones víctimes de la violència masclista i els seus infants”.

Budó ha explicat que “les causes de la violència masclista son profundes i estan arrelades a les estructures de la nostra cultura. Estem en un moment històric on des dels feminismes i les polítiques públiques de gènere s’està aconseguint desvetllar, identificar, posar nom a aquestes causes per, finalment, arribar a corregir-les”.

La consellera ha recordat que “el servei confidencial 900 900 120 està l’abast de totes les dones i les persones del seu entorn que necessitin atenció o informació sobre les violències masclistes”.

Demà a les 12.00h es farà un minut de silenci en senyal de dol davant la seu a Barcelona de l’Institut Català de les Dones (Pl. Pere Coromines 1)

A Catalunya, en les poblacions de més de 20 mil habitants, hi ha serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones(SIAD) on s’ofereix atenció presencial i assessorament jurídic i psicològic gratuïts

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa