MónTerrassa
Demanen 12 anys de presó pels acusats de 98 robatoris a cases
  • CA

Fins a dotze anys i mig de presó demana el fiscal per als nou presumptes integrants d’una banda acusada de dur a terme gairebé un centenar de robatoris en cases. Els fets van passar entre el juliol de 2017 i el juny de 2018, en immobles repartits per les comarques gironines, però també en cases de les comarques del Vallès Occidental i Oriental, Bages, Maresme, Baix Llobregat i Berguedà.

Segons l’escrit d’acusació del fiscal Víctor Pillada, i que recull l’Agència Catalana de Notícies, el suposat grup va actuar pràcticament un any sencer fins que els Mossos d’Esquadra van poder-lo desarticular. En la investigació es va determinar que totes les cases que havien estat objectiu de la xarxa criminal compartien un element “característic primordial”, que era que havien d’estar ubicats a tocar “d’una zona boscosa o verda, per tal que l’entrada i la sortida de l’immoble fos segura i sense ser vistos”. Un cop els lladres aconseguien entrar a dins, forçant portes i finestres amb “eines de l’estiu d’un tornavís de grans dimensions”, s’enduien joies, diners en efectiu i aparells electrònics.

L’acusació assegura que tots els nou acusats es repartien el botí, tant entre els que s’encarregaven de realitzar directament l’assalt com aquells que s’ocupaven del transport. El material robat es venia en parts tant a la resta del país com a “fora de les nostres fronteres”. La roba i els estris que utilitzaven per cometre els robatoris els deixaven en amagatalls. Per tot plegat, el fiscal els acusa de delictes de pertinença a grup criminal, robatori amb força i violació de domicili, i sol·licita penes de presó que van des dels quatre anys i mig als dotze anys i mig, en funció de si són reincidents.

Segons l’escrit d’acusació, els lladres van arribar a cometre sis robatoris en un sol dia i en un dels habitatges es van endur fins a 70.000 euros en efectiu o joies valorades en prop dels 15.000 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa