MónTerrassa
La segona notícia més llegida de l’any a Món Terrassa
  • CA
El camió cremant
El camió cremant | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

PUBLICADA EL 24 DE SETEMBRE

Pocs minuts abans de les dues del migdia d’aquest dimarts, un fort incendi ha tingut lloc a Terrassa. L’origen seria la cuba d’un camió cisterna que transporta matèries perilloses. Fins a escassos minuts de les vuit del vespre, Bombers no ha donat per extingit l’incendi.

Com a conseqüència de les flames i del perill que pot suposar, els serveis d’emergència han tallat totalment la C-16 al seu pas per Terrassa durant aquestes més de sis hores. Poc després de l’arribada dels serveis d’emergència, s’ha tallat també en ambdós sentits la C-58 fins a dos quarts de quatre de la tarda. El ramal de sortida a Terrassa Centre s’ha hagut de mantenir sense circulació fins passades les vuit del vespre. La interrupció en les dues vies de circulació ha provocat el col·lapse i llargues retencions, de retruc, a la N-150 i a la C-243C. També s’han vist afectats el transport escolar entre els municipis de Viladecavalls i Ullastrell, o la circulació dels autobusos de TGO cap a la UAB i el municipi ullastrellenc.

Els serveis d'emergència actuant en l'incendi del camió
Els serveis d’emergència actuant en l’incendi del camió | Policia Municipal de Terrassa

!--akiadsense-->

L’accident hauria tingut lloc al km 19,9 en sentit Manresa. Els vehicles que circulaven propers al lloc afectat han estat evacuats. Sembla que no hi hauria ferits i que el conductor ha pogut sortir pel seu propi peu del vehicle. El camió portava tres cubes, una de les quals amb 15.000 litres de gasoil i l’altra amb 20.000 litres de benzina. Els veïns parlen de dues explosions fortes i d’una gran bola de foc.

Ha estat un bomber fora de servei el primer en avisar el 112. Protecció Civil ha activat el Transcat per l’incendi i immediatament l’Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa el Pla d’Emergència Municipal que no ha estat desactivat fins que no s’ha recuperat la total normalitat en les comunicacions.

Finalment, Bombers ha anunciat l’extinció de l’incendi gràcies a una maniobra de sufocament amb escuma després d’hores de foc intens que no permetien, per seguretat, que els efectius poguessin aplicar tècniques d’extinció més ràpides. Un cop extingides les flames, ja a quarts de nou del vespre, Bombers han transvassat la benzina i el gasoil que restaven a la cisterna, i que han provocat una fuita important.

El fum, negre, s’ha pogut veure des de gairebé tota la ciutat. Fonts dels Bombers han informat que per precaució i donada la radiació derivada d’aquesta actuació s’ha tallat la circulació de trens. Ferrocarrils de la Generalitat ha confirmat el tall de circulació entre les estacions de Terrassa Rambla i Les Fonts, i han habilitat un servei alternatiu per carretera que ha estat operatiu fins més enllà de quan s’ha donat per extingit l’incendi.

Paral·lelament, els Bombers també han fet una línia de defensa per evitar que les flames afectessin la vegetació als marges de la carretera. Malgrat aquesta precaució no s’ha pogut evitar que s’origenessin petits incendis al voltant. En l’incendi hi ha treballat fins a 12 dotacions de bombers, Mossos, SEM i Policia Municipal de Terrassa.

La C-58 i la c-16 han quedat tallades mentre els serveis d'emergència actuen
La C-58 i la c-16 han quedat tallades mentre els serveis d’emergència actuen | Policia Municipal de Terrassa

!--akiadsense-->

Les flames i el foc ben visible des dels edificis propers a la C-16
Les flames i el foc ben visible des dels edificis propers a la C-16 | Elisabet Argüello

!--akiadsense-->

Cues en direcció Terrassa per l'incendi d'un camió
Cues en direcció Terrassa per l’incendi d’un camió | Trànsit

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Camió incendiat a la C-16
Camió incendiat a la C-16 | Bombers
Incendi d'un camió cisterna
Incendi d’un camió cisterna | Clàudia Guerra

!--akiadsense-->

El fum es visible des de la part nord de la ciutat
El fum es visible des de la part nord de la ciutat | Gemma Martínez

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Així ha quedat el camió un cop s'han extingit les flames
Així ha quedat el camió un cop s’han extingit les flames | Bombers

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa