MónTerrassa
Detenen dos homes per suplantar la identitat i estafar almenys 35 persones

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos estafadors, de 44 i 32 anys, que suplantaven la identitat d’altres homes sostraient els seus documents d’identitat per retirar importants quantitats de diners a entitats bancàries, segons informa l’agència ACN. En un any, els investigadors han pogut identificar almenys 35 homes que han estat víctimes d’aquesta parella d’estafadors als quals haurien sostret més de 57.000 euros. Els homes vivien a Terrassa i a Castellar del Vallès, on els van arrestar, apunten.

La investigació es va iniciar el mes de maig de l’any passat, quan els agents van tenir coneixement que un home suplantava la identitat d’altres homes per estafar diners dels seus comptes. Els homes sostreien els documents d’identitats en robatoris a l’interior de vehicles, i retiraven els diners en entitats bancàries de diferents poblacions de Catalunya o de l’estat espanyol, el que dificultava la investigació dels agents.

Exposen que aquest home sovint actuava amb un altre que feia funcions de còmplice, com llogar els vehicles per desplaçar-se a municipis on escollien les entitats bancàries i després retornaven cap a casa seva, a Terrassa i Castellar del Vallès, on els van arrestar.

Un entramat criminal que capta estafadors

La policia treballa amb la hipòtesi que els fets investigats han estat planificats per altres persones que s’encarreguen de captar individus que tenen un perfil d’edat i característiques físiques coincidents amb els titulars dels documents d’identitat. “Els detinguts formarien part d’un entramat criminal especialitzat i des d’on es planificarien els fets, i es dissenyaria l’estructura i logística necessària per delinquir”, informa ACN.

Un a presó i l’altre en llibertat

A tots dos se’ls acusa dels delictes d’estafa, ús de document autèntic sense estar-ne legitimat i usurpació de l’estat civil i pertinença a grup criminal. Són estafadors multireincidents que actuaven a tot Catalunya i que entre els dos acumulen una trentena d’antecedents. Un dels arrestats va ingressar a presó després de passar a disposició judicial i l’altre va quedar en llibertat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa