MónTerrassa
VÍDEO | Espectacular explosió a l’edifici de Benestar Social de Terrassa
  • CA
Bombers i SEM a Terrassa
Bombers i SEM a Terrassa | Javier Juarez

!--akiadsense-->

Pels volts d’un quart d’onze s’ha sentit una forta explosió al carrer de la Unió de Terrassa. Segons ha pogut saber Món Terrassa, hauria estat a l’edifici municipal que acull les dependències de Benestar Social. Dotacions de Policia Municipal, SEM, Bombers i Mossos són al lloc. S’ha acordonat tota la zona per impedir el pas. S’ha iniciat l’evacuació d’uns 13 treballadors, 10 municipals, 1 persona de l’equip de neteja i 2 operaris que estaven realitzant unes obres a l’edifici. I s’ha procedit a desallotjar els veïns dels edificis adjacents. L’explosió de gas s’hauria produït, sembla ser, a la caldera del soterrani, i hauria afectat al primer pis i una part del sostre -les ones expansives haurien pujat pel buit de l’escala-.

Fonts oficials confirmen que no s’ha de lamentar cap víctima mortal. El foc ja està apagat. Bombers confirmen que no hi ha danys estructurals i tènics de l’empresa de gas han inspeccionat l’edifici. S’ha procedit a evacuar les 2 persones il·leses que es trobaven a dins de l’edifici i s’havien refugiat al terrat. Ambdues han estat ateses per als serveis mèdics per fer-los una revisió i traslladades a l’Hospital de Terrassa per prevenció. Cap a un quart d’una, els cossos d’emergència han començat la seva retirada del lloc. I pocs minuts abans de les dues s’ha pogut reobrir tota la zona acordonada i restablir el trànsit rodat.

Bombers treballant en l'extinció del foc i la revisió de l'estructura
Bombers treballant en l’extinció del foc i la revisió de l’estructura | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Testimonis afirmen que una treballadora hauria estat la primera persona a donar l’avís en sortir al carrer reclamant ajuda. També s’hi han personat tècnics municipals i els regidors de Seguretat Xavi Fernández, i de Drets Social, Noel Duque, a més de la tinenta d’alcalde Lluïsa Melgares.

El Conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha explicat a través de les xarxes socials que s’està fent seguiment de la situació:

També l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, en aïllament domiciliari, també ha confirmat que no s’ha de lamentar cap víctima mortal ni ferits:

Edifici d’interès

L’explosió ha tingut lloc a l’edfici conegut com a Gota de Llet, protegit com a bé cultural d’interès local. És situat al carrer de la Unió, a la cantonada amb el carrer de les Parres. És un edifici cantoner de planta baixa i dos pisos. És interessant la façana posterior, amb tribunes arrodonides. El projecte de l’obra per a aquest edifici és de Lluís Muncunill, del 1930. Aquest arquitecte va morir l’any 1931 sense poder fer-se càrrec de la direcció de les obres. Inicialment es va destinar a llar d’infants i maternitat, d’aquí el nom amb què és conegut l’edifici. Més endavant va formar part de l’Ajuntament republicà i després de la guerra civil fou la seu dels Jutjats de Primera Instància i també comissaria de la policia. El 1985 va ser restaurat i va passar a hostatjar l’IMSAV (Institut Municipal per a la Salut i la Qualitat de Vida).

Tota la zona ha quedat acordonada
Tota la zona ha quedat acordonada | Cedida
Bombers estan revisant l'edifici després de la deflagració
Bombers estan revisant l’edifici després de la deflagració | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa