MónTerrassa
Els Bombers donen per estabilitzat l’incendi a una indústria de reciclatge

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l’incendi a la indústria de reciclatge que està situada al carrer del Ferro del polígon Can Pelegrí de Castellbisbal. Des de les 05.43 hores, quan s’ha rebut l’avís, els efectius estan treballant en la seva extinció. S’han mobilitzat fins a 24 dotacions terrestres, incloent-hi una autoescala, la Unitat de Comandament Mitjana (UCM) i el Grup Operatiu de Suport (GROS).  

Les flames han afectat una pila de ferralla de cotxes i altres elements situats al pati del recinte. En el moment de l’alerta, dins l’empresa romanien 8 treballadors, que n’han pogut sortir sense problemes i en perfecte estat de salut.

L’incendi s’ha concentrat al pati del recinte i l’estructura de la nau no ha patit danys de consideració. A prop de la pila de ferralla en flames, hi havia un dipòsit de reciclatge de combustibles i una màquina multifragmentadora. A banda de rebaixar la intensitat de les flames i fragmentar el volum del material encès, l’atac dels Bombers de la Generalitat s’ha centrat en evitar que les flames afectessin aquests dos elements, cosa que s’ha fet amb èxit. En aquests moments, amb l’incendi ja estabilitzat, les tasques d’extinció es concentren en continuar remullant la pila cremada amb el suport de maquinària pensant que ha disposat la mateixa empresa, i en seguir refredant la zona connectada amb la part de la indústria on hi ha la maquinària.

Els responsables de l’operatiu de Bombers s’han dirigit als responsables d’una empresa química propera al recinte sinistrat per requerir una reducció al mínim de la producció i la presa de mesures d’autoprotecció. Hores d’ara, aquesta empresa es considera totalment fora de perill.  

Degut a la gran quantitat de recursos destinats a l’extinció d’aquest incendi industrial, que podria causar mançanes de recursos a altres indrets, els responsables de l’operatiu han disposat un parc flotant: dues dotacions presents a l’indret del sinistre, però expressament reservades per respondre a qualsevol altre sinistre que pogués sorgir de manera simultània.

Al lloc de l’incendi també s’han desplaçat dues unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), efectius de la Policia Local, dels Mossos d’Esquadra i de Protecció Civil.

Per aquest incendi, Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha posat en prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat). S’ha recomanat que en cas de notar molèsties pel fum es tanquessin portes i finestres als municipis propers (Sant Andreu de la Barca, Pallejà, el Papiol i Molins de Rei). A hores d’ara, malgrat tot, la columna de fum ha disminuït d’intensitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa