MónTerrassa
Detinguts per saquejar masies i vendre els objectes robats a Terrassa
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home i una dona, de 38 i 37 anys respectivament, a qui s’atribueixen cinc robatoris amb força a masos i cases aïllades del Berguedà. Se’ls va enxampar el 15 de juny a Súria i Sant Fruitós del Bages per uns robatoris que van succeir des de l’octubre del 2019 fins al març d’aquest any. S’enduien tots els objectes de l’interior, com ara menjar, roba o estris de neteja. També arrencaven tot el cablejat elèctric de les instal·lacions. Posteriorment ho venien a botigues de segona mà de Manresa i Terrassa mentre que el cablejat l’havien portat a vendre a deixalleries del Bages.

Els dos detinguts, un home de 38 anys i una dona de 37 anys, tenen nacionalitat espanyola i viuen a Súria i Sant Fruitós del Bages, on els van detenir el 15 de juny passat arran d’una investigació. Els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement de cinc robatoris entre l’octubre del 2019 fins al març d’aquest any a Viver i Serrateix, Santa Maria de Merlès, Puig-Reig i Berga.

La unitat d’investigació va constatar que els autors escollien masies o cases aïllades de segona residència situades en zones rurals, pròximes entre elles. Hi accedien escalant els immobles, forçant portes, persianes o finestres i un cop dins, regiraven totes les estances per saquejar completament el que hi havia a dins. S’enduien tot els objectes de l’interior, fins i tot menjar, roba de casa o estris de neteja. També arribaven a arrencar tot el cablejat de coure de les instal·lacions elèctriques. Els investigadors van recuperar i localitzar gran part dels objectes sostrets, tals com panells solars, estufes, eines, làmpades, rellotges de paret, cafeteres, forns, radiadors, planxes de roba, generadors i televisors en botigues de segona mà de Manresa i Terrassa.

Els detinguts, ambdós amb antecedents policials, van passar el 16 de juny a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Berga, que en va ordenar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions en relació a aquests fets.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa