Un home de 63 anys i veí de Terrassa va ser detingut ara fa unes setmanes pels Mossos d’Esquadra acusat de planejar d’atemptar contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. El motiu seria la venjança per l’ordre d’exhumació de les restes del dictador Francisco Franco, segons afirma en una exclusiva el diari digital Público. La Moncloa no hauria volgut que es fes pública l’operatiu.

Segons el diari madrileny es tracta de Manuel Murillo, expert tirador i empresonat actualment a Can Brians 2. L’egarenc tenia llicència d’armes perquè treballava com a vigilant de segureat. A més, practicava tir esportiu.

Manuel Murillo és fill del que va ser últim alcalde franquista de Rubí, Manuel Murillo Iglesias. Món Terrassa ha pogut saber que el detingut era un “malalt de les armes, un boig”, i un feixista declarat. Formava part d’un club de tir de la ciutat, del qual en va ser expulsat.

Público relata que el detingut era capaç de construir i modificar armes curtes i llargues. Tenia llicència d’armes per la seva professió i per la seva afició esportiva. Freqüentava ambients d’ultradreta però no tenia antecedents policials. Canviava sovint de feina, sempre en l’àmbit de la vigilància nocturna.

Fusells i rifles d’altra precisió

Quan els Mossos el van detenir el 19 de setembre van trobar 16 armes de foc curtes i llargues, incloent un fusell, un subfusell i quatre rifles d’altíssima precisió. Al cotxe tenia dues pistoles, una d’elles modificada i il·legal.

L’home va confessar les seves intencions en un grup de Whatsapp, on va reclamar ajuda per conèixer l’agenda de Sánchez, argumentant que no sabia com buscar-la. Deia que no li importava ser detingut i que estava disposat a “sacrificar-se per Espanya”. Titllava el president del govern espanyol de “rojo de mierda”.

Una de les usuàries del grup va alertar els Mossos, que van començar la investigació en col·laboració amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Quan van saber de la seva destresa amb les armes és quan van demanar l’ordre d’entrada, registre i detenció. Les diligències van passar pel jutjat número 2 de Terrassa i pel número 3 d’instrucció. L’Audiència Nacional va rebutjar el cas en considerar que no era una amenaça terrorista. El detingut està ara a la presó de Brians 2.

Comentaris

    yo Novembre 08, 2018 | 14:34
    Creo que la acusación no es por terrorismo y sedición porque la policia no encontro ningún pito ni lazo amarillo.

Nou comentari